Grand'Italia helpt je een handje. Zoek niet verder naar een pasta pesto recept, want de lekkerste pasta pesto's vind je hier! We bieden je 44 smaakvolle recepten, die je gemakkelijk maakt met behulp van onze producten. Wil je meer weten over pesto? Neem een kijkje tussen onze inspirerende artikelen, waarmee we je graag helpen La Bella Vita in huis te halen. 
 
Het geheim van Genua
Je hoort in Italië vaak dat een bepaalde pasta, pizza of saus oorspronkelijk uit een bepaalde streek komt. Dat geldt zeker voor pesto: de enige echte is de pesto alla Genovese – uit Genua dus. Het woord pesto is afgeleid van pestare, het fijnmalen van kruiden en specerijen in een marmeren vijzel met een pestello, een houten stamper. Basilicum is dé smaakmaker in pesto. Z’n smeuïgheid dankt het groene sausje aan de knoflook, olie, pijnboompitten en kaas. Als het even kan zowel Parmezaanse kaas als pecorino. In Genua eten ze hun pesto het liefst in een gerecht met linguine, aardappelen en sperziebonen. Maar pesto doet ’t ook goed als dip voor grissini, in een dressing of op een broodje. Ook zijn er diverse andere pestosmaken, de mogelijkheden zijn eindeloos!
 
Ga meteen aan de slag met de lekkerste Grand'Italia pasta pesto recepten. Een pasta pesto kan snel door de week of wat langer in het weekend, de variaties zijn eindeloos.
 
Ook zo'n lekker recept gemaakt? Laat het ons weten en tag @granditalianl op Instagram. 

Uitgelicht recept

Pasta pesto met tomaatjes en paprika

Kleurrijke pasta pesto is voor velen favoriet! Pasta pesto staat snel op tafel en is super smaakvol. Een perfect gerecht voor door de week, maar het kan natuurlijk ook in het weekend. Voor dit recept gebruiken we Pesto alla Genovese met de heerlijke smaak van verse Italiaanse basilicum.

Bekijk het recept...

Ingredienten

  • < 20
  • Vegetarisch
  • 4