Penne all'arrabbiata

Penne all'arrabbiata

(414)

Dit pittige pastagerecht dankt zijn naam aan de hete chilipepertjes die erin zijn verwerkt. Vooral in Zuid-Italië zijn de bewoners gek op scherp en pittig. Ben je niet zo’n vuurvreter? Het kan ook minder pikant, dat heb je volledig zelf in de hand.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Penne all'Uovo 500g Grand'Italia

    De korte vorm van deze Penne brengt de rijke, volle eiersmaak goed naar boven.

Voedingswaarden

  • Energie

    615kcal

  • Koolhydraten

    84g

  • Eiwitten

    23g

  • Vetten

    18g

Bereidingswijze Penne all'arrabbiata

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, maar laat niet bruin worden.

  • Stap 3

    Roer de chilipepers en de tomaten erdoor en bak mee tot het mengsel een dikke saus is geworden.

  • Stap 4

    Schep de penne door de saus. Garneer met de Parmazaanse kaas en rucola of basilicum.

  • Stap 5

    Geen tijd of zin om zelf tomatensaus te maken? Vervang de chilipepers en de tomaten dan door een pot Piccante (400 g, Grand'Italia).

Recept Penne all'arrabbiata Grand'Italia
Beoordeel dit recept