Pasta Pesto met kip en pijnboompitjes

Pasta pesto con pollo e pinoli

Deze heerlijke pasta pesto, of spaghetti pesto, met Pesto alla Genovese en kip zet je binnen een handomdraai op tafel. De zoetzure trostomaatjes uit de oven geven een extra smakelijke touch aan dit pasta pesto gerecht.  

  • < 20
  • Gevogelte

Ingrediënten

Bereidingswijze Pasta Pesto met kip en pijnboompitjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en breng het pastawater aan de kook. Snijd tegelijkertijd de kipfilet in blokjes en bak de stukjes in een pan met olijfolie en roomboter totdat de kipfilet goudbruin is van kleur.

  • Stap 2

    Leg de tomaatjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel ze licht met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en gaar de tomaatjes in de warme oven voor ca. 12-15 minuten.

  • Stap 3

    Kook de Spaghetti all'Uovo volgens de bereidingswijze op de verpakking, voor ca. 9 minuten. De spaghetti heeft dan de heerlijke 'al dente' bite.

  • Stap 4

    Meng de Pesto alla Genovese in een kom met de roomboter en voeg een scheut kookvocht van de pasta toe om de boter te laten smelten.

  • Stap 5

    Giet de spaghetti af, meng deze door de saus en serveer direct gegarneerd met de kipfilet, tomaatjes, de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.

Kooktip bij Pasta pesto met kip en pijnboompitjes

Varieer ook eens met de diverse ingrediënten. Voor een dagje zonder vlees, kun je een vegetarische pasta pesto met kip maken door de kipfilet te vervangen door vegetarische kipstukjes. Wil je weten hoe je zelf Pesto alle Genovese maakt? In dit recept leggen we je het haarfijn uit! 

Geniet samen van het koken en het eten van de pasta pesto onder het genot van een glas volle witte wijn!

Tip
Beoordeel dit recept