Frisse lunchsalade met Orzo, sperziebonen en pesto

Insalata fresca a pranzo con Orzo, fagiolini e pesto

(2)

Deze makkelijke lunchsalade met Orzo (ook wel riso genoemd in Italië) is een fris alternatief voor de standaard boterham tijdens de lunch. Geniet van deze lekkere twist op de pastasalade, met sperziebonen, kerstomaatjes, witte kaas en onze smaakvolle Pesto alla Genovese.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Orzo Tradizionali Pasta

    Orzo, ook wel riso genoemd in Italië, is een van de kleinste pastavormen met de grootte van een rijstkorrel.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).

Voedingswaarden

  • Energie

    643,9kcal

  • Koolhydraten

    41,1g

  • Eiwitten

    16,9g

  • Vetten

    44,3g

  • Vezels

    6,6g

Bereidingswijze Frisse lunchsalade met Orzo, sperziebonen en pesto

  • Stap 1

    Hoe kook je orzo? Voor deze speciale lunchsalade kook je de orzo op klassieke wijze. Breng hiervoor een ruime pan water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 8 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Giet af en spoel de orzo daarna koud.

  • Stap 2

    Breng een tweede pan water aan de kook. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar in ruim kokend water.

  • Stap 3

    Meng de Pesto alla Genovese en de geraspte citroenschil met de orzo . Schep de sperziebonen, gehalveerde kerstomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes erdoor.

  • Stap 4

    Verdeel de heerlijke lunchsalade over de borden en maak het af met de verkruimelde witte kaas. Garneer met basilicumblaadjes. Buon appetito! Tip! Neem je de lunchsalade mee, om bijvoorbeeld op je werk te eten? Houd de witte kaas en de basilicumblaadjes dan nog even apart en verkruimel deze over de lunchsalade op het moment dat je ervan gaat genieten.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat is orzo? Is orzo pasta or is orzo rijst? Grand’Italia Orzo Tradizionali is dus eigenlijk een beetje van beiden. Deze pasta wordt net als onze andere Pasta Tradizionali gemaakt in Italië, van 100% kwaliteitsgraan. In essentie is orzo dus gewoon pasta die wordt gemaakt van semolina (van harde tarwe), ook wel pastabloem genoemd. De vorm en grootte van orzo hebben wel veel weg van een rijstkorrel. Dit maakt hem – mede door zijn korte bereidingstijd – ook een makkelijke vervanger voor risotto. Lees meer over deze bijzondere pastasoort in Orzo; wat is het en hoe maak je orzo?

Kooktip bij Frisse lunchsalade met orzo, sperziebonen en pesto

Dit orzo recept is ook erg lekker met jonge geitenkaas in plaats van witte kaas. Liever een vegan versie van dit recept? Kies dan voor een plantaardig alternatief voor de Pesto alla Genovese, en vervang de kaas voor bijvoorbeeld gezouten noten. Geef het recept je eigen twist en geniet op jouw manier van La Bella Vita! 

Recept Orzo met pesto en sperziebonen Grand'Italia
Beoordeel dit recept