Orzosalade met Pesto en sperziebonen

Insalata di Orzo con Pesto e fagiolini

Deze lauwwarme orzo salade met pesto is een van de vele trendy orzo recepten die je met dit veelzijdige pasta vormpje kunt maken. Geniet van deze creatieve twist op pastasalade, met de smaakvolle Pesto alla Genovese, sperziebonen en witte kaas. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    643,9kcal

  • Koolhydraten

    41,1g

  • Eiwitten

    16,9g

  • Vetten

    44,3g

  • Vezels

    6,6g

Bereidingswijze Orzosalade met Pesto en sperziebonen

  • Stap 1

    Rasp de schil van de citroen en pluk de blaadjes van de basilicumtakjes.

  • Stap 2

    Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 8 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Giet af en doe terug in de pan.

  • Stap 3

    Dop en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar in ruim kokend water.

  • Stap 4

    Meng de Pesto alla Genovese en de geraspte citroenschil met de orzo . Schep de sperziebonen, de helft van de basilicumblaadjes en kerstomaatjes erdoor.

  • Stap 5

    Verdeel over borden en verkruimel de witte kaas erover. Garneer met basilicumblaadjes.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat is orzo? Is orzo pasta or is orzo rijst? Grand’Italia Orzo Tradizionali is dus eigenlijk een beetje van beiden. Deze pasta wordt net als onze andere Pasta Tradizionali gemaakt in Italië, van 100% kwaliteitsgraan. In essentie is orzo dus gewoon pasta die wordt gemaakt van semolina (van harde tarwe), ook wel pastabloem genoemd. De vorm van deze pasta is dan juist weer heel vergelijkbaar met een rijstkorrel, daarmee is orzo één van de kleinste vormpjes pasta die er bestaan. Lees meer over deze bijzondere pasta in Orzo; wat is het en hoe maak je orzo

Kooktip bij Orzosalade met pesto en sperziebonen

Hoe kook je orzo? Door de veelzijdigheid van deze pasta kun je er veel verschillende soorten pastagerechten mee maken. Voor deze orzo salade met sperziebonen kook je de orzo op de klassieke wijze, gedurende 8 minuten, zodat de pasta lekker ‘al dente’ blijft. Je kunt deze salade als hoofdgerecht serveren, maar ook als bijgerecht bij een barbecue of als extra speciale lunch. 

Dit orzo recept is ook erg lekker met jonge geitenkaas in plaats van witte kaas. Geef het recept je eigen twist en geniet op jouw manier van La Bella Vita! 

Recept Orzo met pesto en sperziebonen Grand'Italia
Beoordeel dit recept