Lekker variëren met lasagne

(10)
Grand'Italia Inspiratie lekker variëren met lasagne

Er zijn maar weinig mensen die niet bekend zijn met de heerlijke klassieke en meest bekende lasagne; die met ragù (de traditionele vleessaus), bechamelsaus en kaas. Het is een smaakvol en comfortabel gerecht, waarbij de oven, na het bouwen van de laagjes, verder al het werk voor je doet! Wanneer de dagen weer korter worden, we graag thuis knus bij elkaar zitten en genieten van gezellig samen eten, is een van de oudste gerechten uit de Italiaanse keuken geen verkeerde keuze. 

Met een lasagne kun je namelijk heerlijk variëren; de ene keer kies je voor een wat klassiekere variant, de andere keer juist voor bijzondere ingrediënten en combinaties om je vrienden of familie te verrassen. Lasagne is een van de oudste gerechten uit de geschiedenis van de Italiaanse pasta. In Emilia Romagna bakken de Italianen al van oudsher laagjes deeg met vullingen van vlees en saus. Eeuwen later is het gerecht geëvolueerd tot ontelbaar verschillende, heerlijke varianten.

Je maakt lasagne natuurlijk graag op de manier die je van huis uit kent of met jouw favoriete groenten. Misschien maak je de saus graag zelf of gebruik je liever een kant-en-klare saus om het jezelf makkelijk te maken. Maar door eens iets anders proberen, bijvoorbeeld omdat je familie of vrienden op visite krijgt, ervaar je dat Italiaanse warme gevoel juist op een andere manier. Probeer bijvoorbeeld eens een van onderstaande creatieve gerechten:

Wanneer je toch liever gaat voor de wat traditionelere lasagne, dan raden we je aan eens een lasagne te proberen met onze nieuwe Ovensaus Lasagne; Lasagne met groenten. Deze ovensaus is speciaal ontwikkeld voor het bereiden van deze traditionele Italiaanse ovenschotel en is gemaakt volgens Italiaans recept; met zongerijpte tomaten, verse wortel, ui en verschillende kruiden. De saus is zo bereid dat de heerlijke smaak van de saus in de oven behouden blijft. 

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Onze Lasagne recepten vind je hier.

 

Hoe kan ik lasagne opnieuw opwarmen? 

Lasagne is een heerlijk gerecht dat vaak in grotere hoeveelheden wordt gemaakt, waardoor er meestal wat overblijft. Het bewaren en opnieuw opwarmen van lasagne kan echter vragen oproepen over de beste methodes om de kwaliteit en smaak te behouden. Hieronder volgen gedetailleerde aanwijzingen.

Hoe lang kun je lasagne bewaren in de koelkast?

Na het koken van lasagne blijft het vaak een uitdaging om het vers en smakelijk te houden. Wanneer je restjes hebt, is het belangrijk om deze snel af te koelen en in de koelkast te plaatsen. Wij adviseren om de lasagne maximaal 48 uur in de koelkast te bewaren. Plaats de lasagne in een luchtdichte container om te voorkomen dat het uitdroogt of vreemde geuren absorbeert. Zorg ervoor dat je de lasagne niet langer dan 2 uur buiten de koelkast laat staan voordat je het wegzet. Wees uje ervan bewust dat koeling de textuur van de lasagnebladen kan beïnvloeden; ze kunnen soms kleverig worden of aan elkaar plakken.

Hoe verwarm je lasagne?

Als je restjes lasagne van de vorige dag hebt, kun je deze weer opwarmen. Warm de lasagne bijvoorbeeld opnieuw op in de oven. Opwarmen in een pan is ook mogelijk. 

Tips voor het opwarmen van lasagne in de oven

Als je kiest voor "lasagne opwarmen in de oven", is het belangrijk om een gelijkmatige warmte te gebruiken. Verwarm de oven voor op 180°C en dek de lasagne af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen. De tijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de lasagne, maar meestal volstaan 20 tot 30 minuten. Als je je afvraagt "hoe lang lasagne opwarmen", gebruik dan deze tijd als richtlijn.

Varianten van lasagne en hoe deze te verwarmen

Er zijn zoals hierboven wordt beschreven veel "varianten van lasagne" die je misschien wilt proberen, zoals de 'lasagne met spinazie en zalm' of 'lasagne met groenten'. Deze kunnen iets andere opwarmtijden vereisen. Controleer na ongeveer 20 minuten of de lasagne heet genoeg is. 

Lasagne bewaren voor later

Mocht je je afvragen "hoe lang kun je lasagne bewaren", is invriezen een goede optie. "Kan je lasagne invriezen?" is namelijk een veelgestelde vraag, en het antwoord is ja. Zorg ervoor dat de lasagne volledig is afgekoeld voordat je deze invriest. Goed ingepakt kan lasagne tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.

Wat eten bij opgewarmde lasagne?

Wat eten bij lasagne? Een knapperige groene salade of wat geroosterd brood kan een uitstekende aanvulling zijn op uw gerecht. 

Beoordeel dit artikel