Lekker variëren met lasagne

(10)
Grand'Italia Inspiratie lekker variëren met lasagne

Er zijn maar weinig mensen die niet bekend zijn met de heerlijke klassieke en meest bekende lasagne; die met ragù (de traditionele vleessaus), bechamelsaus en kaas. Het is een smaakvol en comfortabel gerecht, waarbij de oven, na het bouwen van de laagjes, verder al het werk voor je doet! Wanneer de dagen weer korter worden, we graag thuis knus bij elkaar zitten en genieten van gezellig samen eten, is een van de oudste gerechten uit de Italiaanse keuken geen verkeerde keuze. 

Met een lasagne kun je namelijk heerlijk variëren; de ene keer kies je voor een wat klassiekere variant, de andere keer juist voor bijzondere ingrediënten en combinaties om je vrienden of familie te verrassen. Lasagne is een van de oudste gerechten uit de geschiedenis van de Italiaanse pasta. In Emilia Romagna bakken de Italianen al van oudsher laagjes deeg met vullingen van vlees en saus. Eeuwen later is het gerecht geëvolueerd tot ontelbaar verschillende, heerlijke varianten.

Je maakt lasagne natuurlijk graag op de manier die je van huis uit kent of met jouw favoriete groenten. Misschien maak je de saus graag zelf of gebruik je liever een kant-en-klare saus om het jezelf makkelijk te maken. Maar door eens iets anders proberen, bijvoorbeeld omdat je familie of vrienden op visite krijgt, ervaar je dat Italiaanse warme gevoel juist op een andere manier. Probeer bijvoorbeeld eens een van onderstaande creatieve gerechten:

Wanneer je toch liever gaat voor de wat traditionelere lasagne, dan raden we je aan eens een lasagne te proberen met onze nieuwe Ovensaus Lasagne; Lasagne met groenten. Deze ovensaus is speciaal ontwikkeld voor het bereiden van deze traditionele Italiaanse ovenschotel en is gemaakt volgens Italiaans recept; met zongerijpte tomaten, verse wortel, ui en verschillende kruiden. De saus is zo bereid dat de heerlijke smaak van de saus in de oven behouden blijft. 

Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Onze Lasagne recepten vind je hier.

Veelgestelde vragen over lasagne bewaren:
 

Hoe lang kun je lasagne bewaren in de koelkast? 

Als je lasagne wilt bewaren in de koelkast na bereiding, dan raden we aan dit maximaal 48 uur in een afgesloten bakje te doen. Laat het niet langer afkoelen dan 2 uur buiten de koelkast. Houd er rekening mee dat wanneer je de lasagne in de koelkast bewaart dit wel invloed kan hebben op de kwaliteit. De lasagnebladen  kunnen bijvoorbeeld gaan plakken. 

Hoe kun je lasagne opwarmen? 

Als je lasagne over hebt van de avond ervoor, dan kun je deze gewoon opnieuw opwarmen. Doe de lasagne bijvoorbeeld nog even opnieuw op in de oven. Opbakken in de pan kan natuurlijk ook. 
 

Beoordeel dit artikel