Lekker variëren met lasagne

Lekker variëren met lasagne Grand'Italia

Lasagne is een van de oudste gerechten uit de geschiedenis van de Italiaanse pasta. Hoewel het een typisch Italiaans gerecht is, bestaan er meerdere verhalen over de oorsprong. Zo horen we regelmatig dat de naam lasagne of lasagnon zoals het vroeger werd genoemd, van het Griekse woord lasanon komt wat platte deegkoek betekent. In Emilia Romagna bakken de Italianen al van oudsher laagjes deeg met vullingen van vlees en saus ertussen.
Eeuwen later is het gerecht geëvolueerd tot ontelbaar verschillende, heerlijke varianten. Tot op de dag van vandaag variëren de Italianen naar hartenlust met hun favoriete ingrediënten. Ondanks dat blijft de bekendste toch die met ragù (de traditionele vleessaus), Besciamella en kaas.
Je kunt het gerecht natuurlijk helemaal zelf maken, dus ook de lasagne (dat is meervoud van lasagna, waarmee een los vel wordt aangeduid). Heb je wat minder tijd om zelf deeg te maken? Gebruik dan de Grand’Italia lasagnebladen en pastasauzen. Makkelijker en natuurlijk net zo lekker!

Zin om aan de slag te gaan? Onze Lasagne recepten vind je hier.

Beoordeel dit artikel