Makkelijke Pesto Orzo pasta met sperziebonen

Pasta semplice al pesto d'orzo con fagiolini

De kleuren van de Italiaanse vlag staan centraal in deze makkelijke pesto orzo pasta met rode zoete kerstomaatjes, zoutige witte kaas en groene sperziebonen. De citroenrasp zorgt voor een frisse smaakbalans in deze Italiaanse maaltijdsalade. Door de tocco finale (finishing touch) van de Pesto alla Genovese waan je je tijdens het eten echt even in het zonnige Italië. Dankzij de Orzo (in Italië ook wel Riso genoemd) vult deze pesto orzo pasta super goed, wat hem geschikt maakt voor een lekkere en makkelijke maaltijdsalade. 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Grand'Italia Orzo Tradizionali Pasta

    Orzo, ook wel riso genoemd in Italië, is een van de kleinste pastavormen met de grootte van een rijstkorrel.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).

Bereidingswijze Makkelijke Pesto Orzo pasta met sperziebonen

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 8 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft. Giet af en spoel de orzo daarna koud.

  • Stap 2

    Breng een tweede pan water aan de kook. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar in ruim kokend water.

  • Stap 3

    Meng de Pesto alla Genovese en de geraspte citroenschil met de orzo . Schep de sperziebonen, gehalveerde kerstomaatjes en de helft van de basilicumblaadjes erdoor.

  • Stap 4

    Verdeel deze frisse maaltijdsalade over de borden en maak het af met de verkruimelde witte kaas. Garneer met basilicumblaadjes. Buon appetito!

Kooktip recepten Grand'Italia

La Bella Vita tip

Wat is orzo en wat kun je ermee? Orzo is een rijstvormige pasta die - net als onze Tradizionali Pasta's - wordt gemaakt van semolina (harde tarwe), ook wel pastabloem genoemd.  Het is een veelzijdige pasta die zich niet alleen goed leent voor een lekkere, frisse pasta maaltijdsalade, maar bijvoorbeeld ook voor een ‘orzotto’ (een snelle orzo-variant van de risotto), als basis van een traditionele pasta of als vulling voor een soep. Lees meer over deze bijzondere pastasoort in Orzo; wat is het en hoe maak je orzo?

Kooktip bij Makkelijke pesto orzo pasta met sperziebonen

Geen tijd (of zin) om sperziebonen te doppen? Probeer dan eens deze kooktip om supersnel jouw sperziebonen te snijden:

  1. Neem een volle hand sperziebonen en plaats de kroontjes allemaal dezelfde kant op.
  2. Leg de sperziebonen op een snijplank, met de kroontjes op gelijke hoogte, en snijd deze er met een groot mes in één keer vanaf.
  3. Herhaal dit proces met de andere kant van de sperziebonen: neem de sperziebonen weer in de hand en zorg nu dat alle staartjes op gelijke hoogte liggen, voordat je ze er in één keer afsnijdt.
  4. Opzoek naar een taakje voor de kids? Laat de sperziebonen dan doormidden knippen met een schaar! 

Naast tijd ook afwas besparen? Voeg de sperziebonen dan na 2-3 min. toe aan de pan met orzo, en laat koken tot beide ingrediënten beetgaar zijn.
 

Recept Orzo maaltijdsalade Grand'Italia
Beoordeel dit recept