Klassieke Pasta Pesto met zalm

Pasta Pesto classico al salmone

Een echte klassieker! Een romige pasta met Pesto alla Genovese is altijd een goed idee. Deze keer hebben we onze eigen draai aan dit klassieke gerecht gegeven door er zalm in te verwerken. Het proberen waard. Voor liefhebbers van vis, en met name zalm, is onze pasta pesto met zalm een geweldige optie. De smaak van de gebakken zalm vermengd met de intensiteit van de pesto zorgt voor een perfect uitgebalanceerde mix. Probeer onze pasta met zalm pesto voor een snel en verfijnd diner. Met dit recept voor pasta met zalm in pesto zul je zeker elke smaakpapil tevreden stellen, omdat het de versheid van de vis en het karakter van de pesto combineert in één heerlijk gerecht. Een heerlijke en makkelijke combinatie!

  • < 20
  • Vis

Ingrediënten

Bereidingswijze Klassieke Pasta Pesto met zalm

  • Stap 1

    Kook de linguine volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 4 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft. Houd een scheutje kookvocht apart.

  • Stap 2

    Snijd de courgette in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en gril hierin de courgette 2 tot 3 minuten per kant.

  • Stap 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm zo'n 2 minuten per kant gaar. Breek de zalm daarna met een spatel in kleinere stukjes en haal de pan van het vuur.

  • Stap 4

    Voeg vervolgens de Pesto alla Genovese en het apart gehouden kookvocht toe aan de zalm en roer goed door.

  • Stap 5

    Rasp en pers de citroen en schep het citroensap samen met de pesto-zalmsaus door de pasta.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over 4 borden en serveer met de courgette, geraspte Parmezaanse kaas, rucola en wat citroensap on top.

Kooktip bij Klassieke pasta pesto met zalm

Liever vega? Vervang de zalm dan door extra groente zoals champignons, of ga voor 400g plantaardig visfilet. 

Kooktip
Beoordeel dit recept