Fusilli con pesto di noci e olive

Fusilli met walnootpesto en olijven

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Volkoren 500g Grand'Italia

    Door de grove structuur biedt deze volkoren Fusilli een goede bron van vezels.

Voedingswaarden

  • Energie

    860kcal

  • Koolhydraten

    72g

  • Eiwitten

    32g

  • Vetten

    46g

  • Vezels

    15g

Bereidingswijze Fusilli con pesto di noci e olive

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Stap 2

    Snijd de bloemkool in roosjes van ca. 4 cm. Snijd ook de stelen in gelijke stukken. Doe de bloemkool in een kom en schep om met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 min. in de oven.

  • Stap 3

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 4

    Rooster de walnoten een paar min. in een koekenpan zonder olie of boter. Houd 25 g noten apart. Pureer de rest met een staafmixer of in de keukenmachine met de rest van de olijfolie, de melk, Parmezaanse kaas, ricotta en de helft van de peterselie tot een pesto.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de pesto met het kookvocht door de hete pasta. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zout.

  • Stap 6

    Serveer met de geroosterde bloemkool, de olijven, de rest van de peterselie en de achtergehouden walnoten.

Kooktip bij Fusilli con pesto di noci e olive

Heb je weinig tijd? Vervang de walnootpesto dan door 185 g Pasta Pesto Tartufo (pot, Grand’Italia).

Tip
Beoordeel dit recept