Genieten van La Bella Vita, dat heerlijke Italiaanse gevoel van spontane zorgeloze momenten rondom simpel goed eten, dat kun je op verschillende manieren doen. Dit kan heel simpel zijn, zoals het genieten van de zonnestralen op je gezicht of de geur van verse groenten die uit de keuken komt. Maar ook net dat beetje extra doen voor de mensen om je heen, zoals spontaan een lekker diner organiseren of door net wat meer aandacht te besteden aan de aankleding van de tafel. Met onze tips en recepten voor La Bella Vita breng je Italië in huis. 

De lente is begonnen en de zon laat zich weer vaker zien. In het voorjaar krijgen we al een klein voorproefje op de zomer. Kleurrijke, lichte en makkelijke pastagerechten passen perfect bij deze tijd van het jaar. Hoe haal jij in de lente La Bella Vita in huis? 

  1. Gebruik je lege Sugocasa of Pesto potjes als vaasje voor een mooie voorjaarsbloemen. Denk aan gele tulpen of een voorjaarsbos met gele rozen.  
  2. Maak van het boodschappen doen een écht uitje! Haal de verse seizoensgroenten bij de groenteboer en neem de tijd om de lekkerste ingrediënten uit te zoeken. Benieuwd naar de voorjaarsgroenten?

    In pasta's en andere Italiaanse gerechten zijn de volgende voorjaarsgroenten heerlijk: asperges, tomaten, komkommer, paprika, courgette, spinazie, broccoli, uien, wortelen doperwten.
     
  3. Geniet van die eerste zonnestralen op je gezicht en haal weer eens wat vaker een frisse neus door een wandeling te maken tijdens de lunch.
  4. Geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een lekker gerecht op tafel zetten? Maak een lasagne en laat de oven het zware werk doen.

 

Lees meer...