Genieten van La Bella Vita, dat heerlijke Italiaanse gevoel van spontane zorgeloze momenten rondom simpel goed eten, dat kun je op verschillende manieren doen. Dit kan heel simpel zijn, zoals het genieten van de zonnestralen op je gezicht of de geur van verse groenten die uit de keuken komt. Maar ook net dat beetje extra doen voor de mensen om je heen, zoals spontaan een lekker diner organiseren of door net wat meer aandacht te besteden aan de aankleding van de tafel. Met onze tips en recepten voor La Bella Vita breng je Italië in huis. 

De herfst is officieel begonnen en dat is te merken aan het weer. De dagen worden korter en het regent steeds vaker. Tijd om het thuis gezellig en knus te maken. In de herfst eten we daarom ook het liefst gerechten die ons warm maken van binnen. Rijkgevulde gerechten, zoals lasagnes en minestrone soep, of gerechten met een aardse of vurige smaak, passen daarom perfect bij deze tijd van het jaar. Hoe haal jij deze herfst La Bella Vita in huis, zodat je toch kunt genieten van dat heerlijke Italiaanse gevoel? 

  1. Maak het thuis gezellig en warm door lege Sugocasa fles of Pesto potjes te gebruiken als kandelaar of houder voor kaarsen. Spoel de fles of het potje goed schoon en gebruik waxinelichtjes of een slinger met led verlichting in het potje. Dit staat super leuk op tafel tijdens een diner, of maakt het thuis gezellig als je geniet van een warm gerecht na een lange dag. 
  2. Maak van het boodschappen doen een écht uitje! Haal de verse seizoensgroenten bij de groenteboer en neem de tijd om de lekkerste ingrediënten uit te zoeken. Benieuwd naar de herfstgroenten?

    In pasta's en andere Italiaanse gerechten zijn de volgende herfstgroenten heerlijk: artisjok, aubergine, bleekselderij, broccoli, courgette, paddenstoelen, paprika, pompoen, spinazie, tomaat, ui en wortel.
     
  3. Geniet van de kleuren die veranderen als je buiten bent; de blaadjes aan de bomen die langzaam oranje en rood kleuren, en de zon die zich toch soms na al die regen nog even laat zien. Maak daarom eens een heerlijke herfstwandeling om te genieten van al deze mooie dingen. 
  4. Geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een lekker gerecht op tafel zetten? Maak een lasagne en laat de oven het zware werk doen.

 

Lees meer...