De zomer(vakantie) is begonnen en we mogen weer genieten van heerlijke momenten in de tuin, op het balkon of op het terras, samen met vrienden of familie! Bij deze fijne momenten hoort licht en smaakvol eten, waar de zwoele zomeravonden nog beter van worden. Zomer bij Grand'Italia is kleur op je bord en tijd voor verse ingrediënten in jouw favoriete zomer recepten, zoals heerlijke tomaten en verse kruidige basilicum. Maar denk ook aan rijkgevulde zomerse pastasalades voor bij de BBQ of smaakvolle hapjes voor bij de borrel. 

Lees meer...

De verse kruidige basilicum komt terug in al onze gerechten met Pesto alla Genovese, want de basilicum wordt ééns per jaar bij zonsopkomst (in juli-augustus) geoogst in Noord-Italië en daarna direct verwerkt in onze Pesto, zodat die verse smaak behouden blijft. Voor een extra verse smaak en kleur kun je  altijd nog wat blaadjes verse basilicum als garnering aan je gerecht toevoegen. Geef er je eigen twist aan en beleef La Bella Vita deze zomer op jouw eigen manier! 

De heerlijke tomatensmaak vind je terug in recepten als Penne al Salmone, Fusilli con rucola e mozzarella en Fusilli integrali con Sugocasa, broccoli e peperone. Hiervoor gebruiken we onze Sugocasa, gemaakt van 1,5kg zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn, of onze Basilico pastasaus, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten; waaronder zongerijpte tomaten en basilicum. 

Deze zomer liever op je gemak borrelen in het heerlijke zonnetje onder het genot van een goed glas wijn of een lekker verfrissend Italiaans biertje? Ook aan de borrelhapjes hebben we gedacht! Zet bijvoorbeeld deze heerlijke Crostini met Sugocasa, ansjovis en kappertjes   op tafel of verwen je gasten met deze Soepstengels met parmaham en pesto.

Hieronder vind je een overzicht van al onze heerlijke zomer recepten die perfect passen bij deze tijd van haar jaar! Buon appetito.