Orzo met Pesto Piccante en paprika

Orzo con Pesto Piccante e peperone

Je zet deze orzotto (risotto, gemaakt met Orzo pasta) al binnen 15 minuten op tafel! Dit paprika orzo recept is super lekker in combinatie met Pesto Piccante en rode paprika. De smaak van de paprika en een vleugje chilipeper in de pesto wordt versterkt door de zoete smaak van de rode paprika. De orzo pasta wordt extra smeuïg door de garing in kruiden bouillon. Een smaakvol recept voor iedere dag! 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    756kcal

  • Koolhydraten

    61,8g

  • Eiwitten

    20,0g

  • Vetten

    41,2g

  • Vezels

    6,1g

Bereidingswijze Orzo met Pesto Piccante en paprika

  • Stap 1

    Fruit de ui ca. 3 min. in de olijfolie in een grote pan. Voeg de orzo (ongekookt) en het rozemarijn takje (in zijn geheel) toe en bak samen nog 1 min.

  • Stap 2

    Schenk de bouillon erbij en breng al roerende aan de kook. Laat de Orzo in ca. 8 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

  • Stap 3

    Rooster ondertussen de walnoten een paar min. in een koekenpan zonder olie of boter.

  • Stap 4

    Verwijder het takje rozemarijn uit de pan met de orzo. Voeg de paprikablokjes toe en bak 2 min. mee.

  • Stap 5

    Als de Orzo gaar is roer je de Pesto Piccante erdoor. Schep de spinazie er in delen doorheen. Voeg het volgende deel van de spinazie pas toe als het vorige is geslonken.

  • Stap 6

    Verdeel de Orzo over 4 borden en bestrooi met de gehakte walnoten om het af te maken!

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Dit Orzo recept is een creatieve variatie op de welbekende risotto. De pasta wordt gegaard in de groentebouillon, waardoor het een vergelijkbare uitkomst krijgt als bij de klassieke bereiding van risotto. Benieuwd naar hoe je Orzo op andere creatieve manier kunt bereiden

 

Kooktip bij Orzo met pesto piccante en paprika

Heb je teveel orzotto gemaakt? Gooi het niet weg! Met de leftover orzo kun je voor de volgende dag nog een super lekkere lunch of bijgerecht maken voor tijdens het avondeten, namelijk gevulde paprika met orzo. Snijd de bovenkant van een rode paprika en haal de zaadlijst eruit. Vul de paprika met de overgebleven orzotto en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over. Grill vervolgens in zijn geheel voor ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Smullen gegarandeerd!

Houd je niet zo van pittig? Dit recept kun je ook heel goed maken met de Grand'Italia Pesto Peperoni e Noci

Recept Orzo met pesto en paprika Grand'Italia
Beoordeel dit recept