Pasta Pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika

Pasta Pesto con pomodoro, mozzarella e peperoni

We hebben samen met Galbani en Harvest House de lekkerste pasta pesto voor jullie ontwikkeld; de Pasta Pesto Perfecto! Lekker, eenvoudig én boordevol groenten. We hebben 'm zoals altijd geïnspireerd op het klassieke Italiaanse recept voor pasta pesto, maar dan met een moderne twist door Penne Tradizionali te gebruiken en het af te maken met smaakvolle verse ingrediënten. De Galbani mozzarella bolletjes geven het recept een romige smaak, waar de kerstomaatjes en puntpaprika van Harvest House zorgen voor de frisse touch. Geniet jij vanavond ook van deze smaakvolle vega pasta pesto met groenten?

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Penne Tradizionali 500g Grand'Italia

    Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto alla Genovese is een heerlijke smaakmaker naar traditioneel Italiaans recept, gemaakt van verse basilicum (van duurzame landbouw).

Bereidingswijze Pasta Pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de Penne Tradizionali volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 11 min., zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Laat ondertussen de mozarella balletjes goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes en snijd de puntpaprika in ringetjes.

  • Stap 3

    Giet de pasta af en laat uitlekken. Gebruik een grote kom, zodat je de pasta pesto kunt maken. Doe de uitgelekte penne in de kom en besprenkel met de olijfolie.

  • Stap 4

    Meng de Pesto alla Genovese door de pasta. Voeg drie kwart van de kerstomaatjes, de mozzarellabolletjes en de puntpaprika ringetjes toe. Meng goed door elkaar.

  • Stap 5

    Verdeel deze lekkere pasta pesto over vier borden en strooi de laatste gehalveerde kerstomaatjes er overheen. Maak af met de verse basilicumblaadjes.

La Bella Vita tip Pesto Grand'Italia

La Bella Vita tip

Hoe is pasta pesto ontstaan? Pasta pesto is een klassiek Italiaans gerecht, afkomstig uit Genua (Ligurië, noord-west Italië). De smalle kustprovincie Ligurië, is gezegend met een overvloed aan het heerlijke Italiaanse koningskruid; basilicum. In Genua wordt pasta pesto vaak gemaakt met trofie pasta (een soort gekrulde pasta). Maar ook Linguine alla Genovese is hier een geliefd recept! In deze variant van het pasta pesto recept zijn aardappelen en sperziebonen toegevoegd als extra smaakmakers. Meer lezen over Pesto alla Genovese? Je leest er alles over in ons artikel over deze authentieke Italiaanse smaakmaker

Kooktip bij Pasta pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika

Hoeveel pesto gebruik je in pasta pesto? Wij houden als vuistregel voor de hoeveelheid pesto in een pasta altijd 1 potje van 185g aan per 4 personen. In deze groene pasta pesto gebruiken we dus ook de inhoud van het gehele potje pesto. Dit komt ongeveer overeen met 45 gram pesto per persoon. 

Als je een echte pesto-liefhebber bent, kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om meer van deze lekker groene smaakmaker toe te voegen. 

Kooktip Pesto Grand'Italia
Beoordeel dit recept