Gehaktballetjes met pesto

Polpette al pesto

(1444)

De gehaktbal komt in vele wereldkeukens voor maar de balletjes met pesto zijn typisch Italiaans

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto met verse Italiaanse basilicum.

Bereidingswijze Gehaktballetjes met pesto

  • Stap 1

    Meng het gehakt met de sjalot, de pesto, het ei en de paneermeel. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.

  • Stap 2

    Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met een flinke scheut olijfolie en een klontje boter. Door tijdens het bakken met de pan te schudden worden ze geleidelijk aan alle kanten bruin.

  • Stap 3

    Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier en serveer direct. De balletjes zijn ook koud te serveren.

Beoordeel dit recept