Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta met kip en courgette
Pasta con pollo e zucchine
Op zoek naar een heerlijk Italiaans recept voor een snelle en smaakvolle maaltijd? Deze pasta met kip en courgette is ideaal voor drukke doordeweekse avonden waarop je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dankzij de combinatie van malse kip, zachte courgette en een rijke saus vol groenten, onze heerlijke Sugocasa Verdure, heb je binnen een half uur een gerecht op tafel voor het hele gezin. De smaken passen perfect bij elkaar: de lichte zoetheid van de courgette, de hartigheid van de kip en de frisheid van de tomatensaus zorgen voor een gebalanceerde maaltijd. Het is precies zo’n gerecht dat je keer op keer maakt wanneer je behoefte hebt aan iets makkelijks en voedzaams. Ontdek hoe gemakkelijk je deze pasta met courgette en kip zelf maakt!
Deze pasta met kip en courgette is zo populair omdat hij ontzettend veelzijdig is. Je kunt variëren met verschillende pastasoorten (wij gebruiken in dit recept rigatoni), extra groenten toevoegen of de saus romiger maken met een scheutje kookroom of een handje geraspte kaas. Bovendien is deze pasta met kip en courgette ideaal voor wie graag een voedzame maaltijd zonder gedoe bereidt.
Ingrediënten
-
400 g Rigatoni
Bij Grand’Italia maken we de Rigatoni Tradizionali van 100% kwaliteitsgraan, die wordt vermalen tot semolina in Italiaanse molens om de kwaliteit van het pastabloem te garanderen.
Bekijk product400 g Sugocasa Verdure
Sugocasa Verdure dankt de lekkere tomatensmaak aan de verse tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn. De gegrilde paprika en courgette geven deze basis tomatensaus een extra touch en rokerige smaak.
Bekijk product400 g kipfilet (in blokjes)2 courgettes (in blokjes)2 tenen knoflook (geperst)olijfoliepeper & zout (naar smaak)Voedingswaarde
- Kcal: 662
- Eiwitten: 41,1g
- Koolhydraten: 86,5g
- Vetten: 11,2g
Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Breng de blokjes kipfilet op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet goudbruin in een scheut olijfolie. Schep de kip, als deze gaar is, uit de pan en laat uitlekken.
- Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
- Bak de courgette en knoflook kort aan in een beetje olijfolie.
- Voeg de Sugocasa Verdure toe aan de courgette en knoflook. Verwarm alles samen voor ca. 1 minuut. Roer vervolgens de kip door de saus.
- Laat even pruttelen en giet de gekookte pasta af. Roer de rigatoni door de saus en serveer.
Tip van ons!
Wil je liever een vegetarische pasta met courgette en tomaat eten? Vervang de kipfilet dan door gegrilde aubergine of vegetarische of vegan kipstukjes. Voor extra smaak kun je nog wat verse basilicum gebruiken als garnering.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.