Trofie alla Genovese

(1284)

Trofie is dé regionale pasta uit Ligurië, ofwel de Bloemenrivièra. Wil je deze streekkeuken zo authentiek mogelijk beleven? Dan combineer je trofie met pesto alla genovese.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Regionali Trofie 400g Grand'Italia

    Trofie is de regionale pasta uit Ligurië.

  • Pesto alla Genovese 185g Grand'Italia

    Pesto met verse Italiaanse basilicum.

Bereidingswijze Trofie alla Genovese

  • Stap 1

    Kook de trofie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Kook de bonen beetgaar en giet af.

  • Stap 3

    Giet de pasta af en meng de pesto en bonen erdoor. Roer 3 minuten goed door tot het warm is.

  • Stap 4

    Garneer met wat gehakte walnoten en serveer met de salade.

  • Stap 5

    Salade: Meng de spinazie en bestrooi met rode ui en walnoten.

  • Stap 6

    Dressing voor bij de salade: Maak een dressing van azijn, olie, honing en mosterd en peper en zout. Goed kloppen tot de saus bindt.

  • Stap 7

    Lekker met halskarbonade. Haal 4 halskarbonades door de bloem en schud de bloem eraf. Bak in olie en boter tot ze bruin zijn en laat ze met een flinke scheut witte wijn net zo lang sudderen tot ze gaar zijn.

Met dit recept heb je een echte klassieker te pakken. Gezonde kost voor zeelieden én een trofee voor de kok die dit recept op tafel zet.

Beoordeel dit recept