Penne met Pesto alla Genovese

Penne con Pesto alla Genovese

De eenvoudige ingrediënten zetten de ster van dit recept, de Pesto alla Genovese, in de spotlight! Wie houdt er niet van een goed gevulde pasta pesto? 

  • < 40
  • Gevogelte

Ingrediënten

Bereidingswijze Penne met Pesto alla Genovese

  • Stap 1

    Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 11 minuten zodat deze lekker ‘al dente’ blijft.

  • Stap 2

    Snijd de kipfilet in blokjes en de courgette in plakjes. Bak beiden vervolgens in een hapjespan totdat ze goudbruin zijn.

  • Stap 3

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 minuten.

  • Stap 4

    Meng de Penne met de Pesto alla Genovese. Voeg vervolgens de kip, courgette en de helft van de cherrytomaten (zonder takjes) toe. Bewaar de andere helft van de cherrytomaten voor de garnering.

  • Stap 5

    Verdeel de pasta over de borden en garner met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.

Grand'Italia Pesto langer bewaren

La Bella Vita tip

Houd je net als wij niet van verspilling en blijft er een beetje pesto over? Klik dan hier om te ontdekken welke truc je kan gebruiken om overgebleven pesto wat langer te bewaren. 

Kooktip bij Penne met pesto alla genovese

Ben je fan van pasta pesto, maar wil je eens iets anders proberen? Vervang de Pesto alla Genovese in dit recept eens door onze Pesto Rosso of onze Pesto Piccante (voor een beetje extra pit). Hiermee breng je makkelijk variatie aan in je favoriete recepten! 

Tip
Beoordeel dit recept