Fusilli met runderchipolata en Pesto Piccante

Fusilli con salsiccia e Pesto Piccante

Pasta Pesto Piccante vanavond? Pit gegarandeerd! De kruidige chipolataworstjes, rode chilipeper en de Pesto Piccante maken dit een smaakvolle vurige Pasta Pesto voor mensen die écht wel van een beetje spice houden. 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Fusilli Tradizionali 500g Grand'Italia

    Fusilli is een spiraalvormige pasta, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

  • Pesto Piccante 185g Grand'Italia

    Een heerlijke pikante pesto naar Italiaans recept, gemaakt met paprika en een vleugje chilipeper.

Bereidingswijze Fusilli met runderchipolata en Pesto Piccante

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 7 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de stukken chipolataworstjes in 2 minuten rondom bruin.

  • Stap 3

    Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de uien en de rode peper gedurende 3 minuten op matig vuur. Voeg de knoflook en salie toe en fruit samen nog voor opgeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg de rode wijn toe en laat verdampen.

  • Stap 4

    Meng de fusilli met de Pesto Piccante en roer deze door de overige ingrediënten in de koekenpan. Verdeel over borden en garneer met de geraspte Pecorino Romano.

Kooktip bij Fusilli met runderchipolata en pesto piccante

Houd je wel van een beetje pit, maar vind je de combinatie van Pesto Piccante en de rode chilipeper toch iets te heftig? Je kunt de peper minder pittig maken door de zaadlijsten uit de rode peper te verwijderen. Halveer hiervoor de peper over de lengte, schraap de zaadjes en de zaadlijsten met een theelepel uit de binnenkant van de peper. Ready to go! 

Kooktip
Beoordeel dit recept