Pasta Tortellini ovenschotel met pesto

Pasta Tortellini al Forno con pesto

Wat eet je bij gevulde tortellini? Wij stellen deze heerlijke tortellini ovenschotel voor, gemaakt met Tortellini Ricotta Spinazie (of op z’n Italiaans ‘agli Ricotta e Spinaci’) en de smaakvolle Pesto alla Genovese. Het ricotta-pesto mengsel zorgt ervoor dat het tortellini recept een heerlijk smeuïg en romig geheel vormt. Schuif tortellini met de plakjes mozzarella nog even in de oven en de kaas smelt er perfect overheen. 

Nog meer tortellini receptinspiratie? Lees hierover meer in de Kooktip. 
 

 • < 40
 • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Pasta Tortellini ovenschotel met pesto

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 180°C.

 • Stap 2

  Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, maar houd 11 minuten kooktijd aan in plaats van 15 minuten.

 • Stap 3

  Roer terwijl de pasta kookt de Pesto alla Genovese door de ricotta. Meng vervolgens het pesto ricotta mengsel met de courgetteblokjes en de gehalveerde cherrytomaatjes.

 • Stap 4

  Giet de voorgekookte tortellini af en roer de gevulde pasta door het pesto-ricotta mengsel en de groenten.

 • Stap 5

  Vet een ovenschaal in en verdeel de tortellini gelijkmatig over de schaal. Leg de plakjes mozzarella erop. Bak de tortellini ovenschotel vervolgens af gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat is het verschil tussen tortellini en ravioli? Beiden zijn een variant op gevulde pasta, in het Italiaans ‘pasta ripiena’. Ravioli zijn een soort gevulde pastakussentjes, tortellini meer een soort pastaringetje met vulling erin. Het verschil zit hem dus met name in de vorm. De vorm van tortellini wordt vanuit een Italiaanse legende op een mooie manier omschreven. Het verhaal verteld dat de bedenker van tortellini een herbergier was uit Bologna, die de godin Venus te logeren kreeg. Hij wilde haar via het sleutelgat begluren, maar zag alleen haar navel. Dit inspireerde hem een gevulde pasta in de vorm van haar navel te maken.

Kooktip bij Pasta tortellini ovenschotel met pesto

Wat kun je, naast een tortellini uit de oven, nog meer met deze gevulde pastasoort maken? Een combinatie met pesto kan altijd! Maar er zijn veel verschillende andere combinaties mogelijk, mede doordat er veel verschillende soorten vulling zijn voor tortellini. De ene variant gaat goed samen met een meer romige pastasaus en de ander juist met een heerlijke Italiaanse tomatensaus. Twee van onze moderne twists met tortellini op klassieke Italiaanse pastarecepten zijn de Tortellini kaas alla Carbonara en de Tortellini vlees alla Bolognese. Nog meer inspiratie voor een lekker tortellini recept? Je vindt ze allemaal bij elkaar in onze tortellini receptcategorie.

Kooktip tortellini ovenschotel Grand'Italia
Beoordeel dit recept