Linguine alla Genovese

Linguine alla Genovese

(1848)

Een 'zuinig' gerechtje met lintpasta afkomstig van de 'Hollanders' onder de Italianen. Die noemen de lintpasta trouwens trenette. Kijk in de winkel liever uit naar linguine, die is een stuk makkelijker verkrijgbaar.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    630kcal

  • Koolhydraten

    85g

  • Eiwitten

    17g

  • Vetten

    23g

Bereidingswijze Linguine alla Genovese

  • Stap 1

    Schil 2 vastkokende aardappelen en snijd ze in plakjes. Maak 200 g sperziebonen schoon. Breng de aardappelen aan de kook en voeg na 5 min. de sperziebonen toe. Kook nog ca. 5 minuten tot de aardappelen en sperziebonen gaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet.

  • Stap 2

    Breng intussen een pan met water aan de kook en bereid 400 g Linguine all'Uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een beetje kookvocht.

  • Stap 3

    Schep 185 g Pesto alla Genovese in een grote schaal en roer er 3 tot 4 el van het pastakookvocht door.

  • Stap 4

    Schep de linguine, aardappelen en sperziebonen door de pesto. Garneer eventueel met basilicum

Recept Linguine alla Genovese Grand'Italia
Beoordeel dit recept