Op zoek naar een tortellini recept?

Grand'Italia helpt je graag met inspiratie voor een heerlijke tortellini recepten

Tortellini recepten Grand'Italia

Want wat eet je bij gevulde tortellini? Hier vind je heerlijke verschillende combinaties met de gevulde pasta.

Je vindt hier alle inspiratie voor verschillende tortellini recepten, zoals een tortellini ovenschotel of tortellini in brodo. We bieden je graag een overzicht van al onze tortellini recepten, meer productinformatie en tips om nog meer van jouw favoriete tortellini recept te kunnen genieten.

Tortellini recepten (15)

Onze varianten tortellini? Ontdek de lekkerste: (3)

Inspiratie voor tortellini recepten

De ‘naveltjes van Venus’ ofwel tortellini kun je met veel ingrediënten en sauzen combineren. Pasta Ripiena (gevulde pasta) wordt oorspronkelijk geserveerd in een vleesbouillon en niet in een saus. Een van de variaties is tortellini in brodo rosso met kipbouillon. Maar ondanks dat het niet gebruikelijk is kun je de tortellini prima combineren met een saus. Probeer eens tortellini met pesto, een makkelijk recept voor door de week. De tortellini met roomsaus en ham is bij de bezoekers van onze website al jarenlang favoriet!

Je kan ook eens deze zeer smaakvolle Ravioli al Tartufo con salvia e limone proberen, dat kan ook als heerlijk voorgerecht. We hebben dus naast diverse smaken tortellini ook heerlijke ravioli met truffel in ons assortiment. Toch liever een gerecht maken van tortellini met tomatensaus? Probeer dan dit recept voor Tortellini al Gusto Carne met Bolognese pastasaus.

Variaties

Maak het door de week eenvoudig met tortellini uit de oven, gecombineerd met pesto en gegrilde tomaatjes. In de winter is tortellini in bouillon ideaal: verwarmend, verfijnd en klaar in een handomdraai. Zin in meer groenten? Voeg spinazie, courgette of paddenstoelen toe voor een kleurrijke en smaakvolle twist.

Sausadvies & smaakcombinaties

Welke saus het beste past, hangt samen met de vulling. Een romige saus werkt prachtig bij kaas- of spinazievulling, terwijl een rijke tomatensaus uitstekend combineert met vleesvulling. Lichte sauzen zoals salieboter of pesto geven een elegante finishing touch en laten de delicate vulling goed tot zijn recht komen. Voor extra diepte kun je geroosterde groente, champignons of een drupje truffelolie toevoegen.

Recept Tortellini met roomsaus en parmaham Grand'Italia

Wat is tortellini?

Tortellini is een gevulde Italiaanse pastaring die traditioneel met de hand wordt gevormd. De pasta wordt gemaakt van durum tarwe en ei, soms verrijkt met spinazie voor een groene kleur. De vulling varieert van vlees tot kaas of groente. Het verschil met tortelloni is eenvoudig: ‘ini’ staat voor klein, ‘oni’ voor groter. Zo onthoud je het snel.

Waar komt tortellini vandaan?

Tortellini is een uitvinding van de Bolognesi die de gevulde ringetjes ‘turteléin’ noemen. Volgens een Italiaanse legende was de bedenker een herbergier die Venus, Bacchus en Mars te logeren kreeg. Hij raakte in de ban van Venus en wilde haar via het sleutelgat begluren. Hij zag echter alleen haar navel. Dit inspireerde hem en hij bereidde zijn nieuwe gevulde pasta in de vorm van de navel van Venus.

Over Tortellini ai Formaggi Grand'Italia

Hoe lang moet tortellini koken?

Hoe lang tortellini moet koken hangt af van het soort dat je gebruikt. Doorgaans zijn onze tortellini goed gaar na een kooktijd van (gemiddeld) 13-14 minuten. Kijk voor de beste bereidingswijze en kooktijd op de verpakking.

Kooktips

  • Gebruik altijd ruim kokend water zodat de tortellini voldoende kan bewegen en zijn vorm behoudt.
  • Voeg zout toe zodra het water kookt voor een optimale smaak.
  • Verse tortellini heeft slechts enkele minuten nodig, terwijl gedroogde varianten iets langer koken.
  • Roer zachtjes om scheuren te voorkomen en meng de pasta direct na het afgieten met je saus, zodat de smaken zich mooi verbinden.

Bewaren en opwarmen

Gekookte tortellini kun je na het afkoelen tot twee dagen in de koelkast bewaren. Voor langere houdbaarheid kun je de pasta invriezen: in de vriezer blijft tortellini ongeveer drie maanden goed. Ontdooi langzaam in de koelkast en warm vervolgens op in een pan met een beetje saus of bouillon zodat de pasta niet uitdroogt en zijn romige textuur behoudt.

Kooktijd Tortellini ai Formaggi Grand'Italia

Tortellini FAQ

Wat is het verschil tussen tortellini en tortelloni?

Tortellini is kleiner, tortelloni groter. Onthoud het verschil met ‘(m)ini’.

Welke saus past het beste?

Combineer lichte vullingen met zachte romige sauzen, en rijk gevulde varianten met een stevige tomatensaus of groentesaus.

Kun je tortellini invriezen?

Ja, zowel vers als gekookt; zorg dat de pasta goed afgekoeld is en vries hem luchtdicht in voor optimale kwaliteit.