Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Gevulde pasta met salie boter en Parmezaanse kaas
Tortellini burro e salvia con Parmiggiano
Dit recept voor tortellini burro e salvia, zoals deze gevulde pasta met salie boter in Italië wordt genoemd, is een eenvoudige en delicate klassieker. De burro e salvia saus wordt vaak gecombineerd met ravioli/tortellini, gnocchi en andere korte pastavormpjes. Het originele recept voor burro e salvia maak je met slechts enkele simpele ingrediënten: een goede gevulde pasta (bijv. Tortellini ai Formaggi of Tortellini al Gusto Carne), roomboter, salie en geraspte Parmezaanse kaas. Maak vanavond nog deze gevulde pasta met kaas en salie botersaus en je geniet super snel van een smaakvolle klassieke Italiaanse pastamaaltijd.
Ingrediënten
-
200 g Tortellini met kaas
Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
Bekijk product125 g boter1 bosje salie (in reepjes)Handvol Parmezaanse kaas (geraspt)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
- Laat de roomboter rustig smelten op zacht vuur.
- Voeg als de roomboter doorzichtig wordt de salieblaadjes toe. Laat ze 4-5 minuten pruttelen.
- Giet de tortellini voorzichtig af. Roer door de gesmolten boter en salie.
- Verdeel de klassieke tortellini over borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Tip van ons!
Vervang in dit recept bijvoorbeeld de tortellini eens door Gnocchi di Patate, voor een heerlijke gnocchi met salieboter. Of probeer onze heerlijke truffel ravioli met salie en gegrilde citroen.
Extra crunch toevoegen? Top de pasta met salie boter dan af met wat geroosterde walnoten.
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.Koken met salie
In Italië zijn ze er dol op om met dit heerlijke delicate kruid te koken. Salie wordt bijvoorbeeld gebruikt als smaakmaker voor pastasauzen, maar ook om Italiaanse gerechten mee te garneren. Daarnaast kun je het gebruiken om een vulling voor bijvoorbeeld vlees of gevogelte op smaak te brengen of in een Italiaanse stoofpot.
Het is nog lekkerder om voor deze delicate recepten zelf salie te kweken. Van alle Italiaanse kruiden is salie, met haar vaalgroene kleur en zachte langwerpige blaadjes, misschien wel een van de beste om zelf te kweken. Je ziet salie regelmatig als sierplant in de tuin. Maar salie is winterhard en heeft maar een klein beetje aandacht nodig. Het ideale kruid dus om zelf te kweken, ook als je geen groene vingers hebt!