Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Pasta Tortellini ovenschotel met pesto Grand'Italia

Pasta Tortellini ovenschotel met pesto

Pasta Tortellini al Forno con pesto

Gemiddeld
45 min
Vegetarisch

Wat eet je bij gevulde tortellini? Wij stellen deze heerlijke tortellini ovenschotel voor, gemaakt met Tortellini Ricotta Spinazie (of op z’n Italiaans ‘agli Ricotta e Spinaci’) en de smaakvolle Pesto alla Genovese. De ricotta-pesto saus zorgt ervoor dat het tortellini recept een heerlijk smeuïg en romig geheel vormt. Schuif tortellini met de plakjes mozzarella nog even in de oven en de kaas smelt er perfect overheen.

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tortellini met spinazie en ricotta
    Product Tortellini agli Spinaci e Ricotta Grand'Italia

    Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini agli Spinaci e Ricotta zijn gevuld met spinazie en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.

    Bekijk product
  • 180 g Pesto alla Genovese
    Product Pesto alla Genovese Grand'Italia

    Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.

    Bekijk product
  • 200 g ricotta
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 250 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1 bol mozzarella (in plakken)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar houd 11 minuten kooktijd aan in plaats van 15 minuten.
  3. Roer terwijl de pasta kookt de Pesto alla Genovese door de ricotta. Meng vervolgens de pesto-ricotta saus met de courgetteblokjes en de gehalveerde cherrytomaatjes.
  4. Giet de tortellini af en roer de gevulde pasta door de pesto-ricotta saus en de groenten.
  5. Vet een ovenschaal in en verdeel de tortellini gelijkmatig over de schaal. Leg de plakjes mozzarella erop.
  6. Bak de tortellini ovenschotel vervolgens af gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Buon appetito!

Tip van ons!

Wat kun je, naast een tortellini uit de oven, nog meer met deze gevulde pastasoort maken? Een combinatie met pesto kan altijd! Maar er zijn veel verschillende andere combinaties mogelijk, mede doordat er veel verschillende soorten vulling zijn voor tortellini. De ene variant gaat goed samen met een meer romige pastasaus en de ander juist met een heerlijke Italiaanse tomatensaus. Twee van onze moderne twists met tortellini op klassieke Italiaanse pastarecepten zijn de Tortellini kaas alla Carbonara en de Tortellini vlees alla Bolognese. Nog meer inspiratie voor een lekker tortellini recept? Je vindt ze allemaal bij elkaar in onze tortellini receptcategorie.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Wat is het verschil tussen tortellini en ravioli?

Beiden zijn een variant op gevulde pasta, in het Italiaans ‘pasta ripiena’. Ravioli zijn een soort gevulde pastakussentjes, tortellini meer een soort pastaringetje met vulling erin. Het verschil zit hem dus met name in de vorm. De vorm van tortellini wordt vanuit een Italiaanse legende op een mooie manier omschreven. Het verhaal verteld dat de bedenker van tortellini een herbergier was uit Bologna, die de godin Venus te logeren kreeg. Hij wilde haar via het sleutelgat begluren, maar zag alleen haar navel. Dit inspireerde hem een gevulde pasta in de vorm van haar navel te maken.

Grand'Italia ravioli

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten