Bewaarde recepten
Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Pasta pesto tortellini met courgette en tomaat
Tortellini al pesto con zucchine en pomodorini
Zin in een smaakvolle pasta met courgette en tomaat die zowel fris, romig als verrassend veelzijdig is? Deze pasta pesto met tortellini, courgette en tomaat brengt precies dat: een heerlijk mediterraans gerecht waarbij eenvoudige ingrediënten samenkomen. Courgette en tomaat horen bij die groentes die je eindeloos kan blijven combineren. Grillen, bakken, stoven… elke bereidingswijze geeft een nieuwe smaaklaag.
In dit recept gebruiken we ze op hun best: zacht gebakken courgette die een zoete, bijna geroosterd aroma heeft, en sappige cherrytomaatjes die voor frisheid en kleur zorgen. Samen met onze Pesto alla Genovese ontstaat een romige, geurige saus die zich perfect rond de tortellini vlecht. De pesto zorgt voor die rijke Italiaanse smaak, terwijl de groenten het geheel fris, voedzaam en perfect voor doordeweeks houden. Ideaal voor wie bewust wil eten, maar toch wil genieten van iets écht lekkers.
Voeg daarbij nog wat verse basilicum, een draai zwarte peper en een royale snuf Parmezaanse kaas, en je hebt een pasta die alles viert wat courgette en tomaat zo geliefd maakt: smaak, seizoen, eenvoud én variatie. Een pasta die elke dag mag, maar voelt als een traktatie.
Ingrediënten
-
400 g Tortellini met kaas
Tortellini zijn kleine pastaringetjes met een lekkere vulling. Het pastadeeg wordt gemaakt van kwaliteitsgraan en eieren voor een volle smaak. Deze Tortellini ai Formaggi zijn gevuld met kaas en ricotta en zijn heerlijk in hun eenvoud.
Bekijk product180 g Pesto alla Genovese
Pesto is een bekende smaakmaker uit de authentieke Italiaanse keuken. Grand’Italia Pesto alla Genovese dankt de herkenbare smaak aan de Italiaanse basilicum van de beste kwaliteit, Italiaanse kaas (Grana Padano DOP) en pijnboompitten.
Bekijk product1 grote courgette (in blokjes)400 g cherrytomaten (gehalveerd)OlijfolieVerse basilicumParmezaanse kaas (geraspt)Bereidingswijze
Scherm aan tijdens koken- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 14 minuten.
- Bak de courgetteblokjes gedurende ca. 3 minuten in een scheut olijfolie.
- Giet de tortellini voorzichtig af. Meng de Pesto alla Genovese met de gekookte tortellini.
- Voeg vervolgens de gebakken courgetteblokjes en gehalveerde cherrytomaten toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.
- Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Tip van ons!
Wat eet je bij tortellini? Tortellini ai Formaggi, of gevulde pasta met kaas, is eigenlijk al heel erg lekker van zichzelf. Doordat de vulling van kaas en ricotta zorgt voor de smaak, heeft tortellini geen ingewikkelde pastasaus nodig
Heeft het gesmaakt?
Laat je mening horen!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.