< Terug naar de receptenzoeker

Tortellini met aardappel, hamblokjes en room

Tortellini tricolore con patate e prosciutto

Ingrediënten

  • 440 gram gram Grand'Italia
    Tortellini agli Spinaci e ricotta 220g Tortellini agli Spinaci e ricotta 220g
  • 4 stuk stuks
    middelgrote aardappels, in blokjes gesneden middelgrote aardappels, in blokjes gesneden
  • 400 ml ml
    room room
  • 200 gram gram
    hamblokjes hamblokjes
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Kook de aardappelblokjes in kokend, gezouten water ca. 15 minuten (afhankelijk van de grootte) tot ze bijna gaar zijn (de blokjes moeten nog wel stevig zijn).
  2. Stap 2

    Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  3. Stap 3

    Breng intussen de room aan de kook, zet het vuur lager en roer er de hamblokjes en de aardappelblokjes door.
  4. Stap 4

    Giet de pasta af en roer ook deze door de room en breng op smaak met peper en zout.