Tortellini met pesto, courgette en cherrytomaten

Tortellini al pesto, zucchine en pomodorini

Bewust en gevarieerd eten, maar toch op zijn tijd ook eens écht genieten van iets lekkers? Deze pasta met tortellini en Pesto alla Genovese is daarvoor perfect. De topping van Parmezaanse kaas mag echt niet ontbreken! 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    763kcal

  • Koolhydraten

    76,9g

  • Eiwitten

    24,3g

  • Vetten

    38,4g

  • Vezels

    6,7g

Bereidingswijze Tortellini met pesto, courgette en cherrytomaten

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 13 minuten, zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Was en snijd intussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten.

  • Stap 3

    Bak de courgetteblokjes gedurende ca. 3 minuten in 2 el olijfolie.

  • Stap 4

    Meng de Pesto alla Genovese met de gekookte tortellini. Voeg vervolgens de gebakken courgetteblokjes en gehalveerde cherrytomaten toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.

  • Stap 5

    Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.

Beoordeel dit recept