Pasta pesto tortellini met courgette en tomaat

Tortellini al pesto, zucchine en pomodorini

Bewust en gevarieerd eten, maar toch op zijn tijd eens écht genieten van wat lekkers? Deze pasta pesto met tortellini, courgette en tomaat is daarvoor perfect. De tortellini gevuld met kaas en de lekker Pesto alla Genovese zorgen ervoor dat je jezelf met dit recept extra verwent. Waar de courgette en cherrytomaatjes zorgen voor die bewustere keuze in jouw weekmenu. De topping van Parmezaanse kaas mag echt niet ontbreken en maakt dit tortellini recept helemaal af! 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    763kcal

  • Koolhydraten

    76,9g

  • Eiwitten

    24,3g

  • Vetten

    38,4g

  • Vezels

    6,7g

Bereidingswijze Pasta pesto tortellini met courgette en tomaat

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 13 min., zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Was en snijd intussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten.

  • Stap 3

    Bak de courgetteblokjes gedurende ca. 3 minuten in 2 el olijfolie.

  • Stap 4

    Meng de Pesto alla Genovese met de gekookte tortellini. Voeg vervolgens de gebakken courgetteblokjes en gehalveerde cherrytomaten toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.

  • Stap 5

    Verdeel het gerecht over borden of een schaal en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Wat eet je bij tortellini? Tortellini ai Formaggi, of gevulde pasta met kaas, is eigenlijk al heel erg lekker van zichzelf. Doordat de vulling van kaas en ricotta zorgt voor de smaak, heeft tortellini geen ingewikkelde pastasaus nodig. Een aantal combinaties die heerlijk zijn in hun eenvoud, delen we natuurlijk graag met je. 

Beoordeel dit recept