Tortellini met salsiccia en sinaasappel

Tortellini con salsiccia e arancia

Dit is een lekker en fris pastagerecht. We gebruiken tortellini, toppen deze in de ovenschaal af met Parmezaanse kaas en bakken 't geheel daarna in de oven. Een smaakvolle explosie van verschillende kazen in dit heerlijke ovengerecht en een perfect alternatief voor als je eens iets anders wilt dan de standaard pasta. 

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Gevulde pasta Tortellini ai Formaggi 440g Grand'Italia

    Tortellini ai Formaggi is een gevulde pasta, gemaakt van pastadeeg met vrije uitloopeieren en een vulling van Italiaanse kaas en ricotta.

Bereidingswijze Tortellini met salsiccia en sinaasappel

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 2

    Breng een pan met water aan de kook en ook hierin de tortellini gedurende 6 tot 8 minuten voor. Bewaar een beetje kookvocht.

  • Stap 3

    Snijd de Italiaanse braadworstjes in stukjes en rasp de schil van de sinaasappels.

  • Stap 4

    Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de braadworstjes 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat 4 minuten meebakken tot deze geslonken is. Haal de pan van het vuur en voeg de tortellini, sinaasappelsap, ricotta en het bewaarde kookvocht toe aan de salsiccia. Roer goed door en breng het geheel op smaak met een snuf peper en zout.

  • Stap 5

    Schep het tortelini mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de Parmezaanse kaas gesmolten is.

Beoordeel dit recept