Tortellini met Pesto

Tortellini al Pesto

Gek op pasta pesto en Italiaanse kaas? Dan is dit recept voor met gevulde pasta en Pesto alla Genovese perfect voor jou! De kaas in de Pesto alla Genovese gaat super goed samen met de romige kaasvulling in de tortellini. 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    719kcal

  • Koolhydraten

    75,5g

  • Eiwitten

    22,6g

  • Vetten

    34,7g

  • Vezels

    7,4g

Bereidingswijze Tortellini met Pesto

  • Stap 1

    Kook de tortellini volgens de aanwijziging op de verpakking, gedurende 13-15 minuten.

  • Stap 2

    Bak de spinazie rustig in een pan, totdat alle blaadjes geslonken zijn. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg deze toe aan de spinazie en bak kort mee.

  • Stap 3

    Neem de pan met spinazie en cherrytomaten van het vuur en voeg de Pesto alla Genovese en de gekookte tortellini toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.

  • Stap 4

    Garneer het gerecht met de geroosterde pijnboompitten. Buon appetito!

La Bella Vita tip Pesto alla Genovese

La Bella Vita tip

Pesto alla Genovese is de bekendste pesto variant, maar waar komt deze oorspronkelijk vandaan? En waar dankt deze heerlijke groene smaakmaker nou die karakteristieke smaak aan? In ons artikel over pesto vertellen we je graag meer. 

Kooktip bij Tortellini met pesto

Wist je dat je pesto nog iets langer kunt bewaren? Zonde natuurlijk om restanten niet meer te gebruiken. Met een kleine tip geniet je gemakkelijk nog net even iets langer van het heerlijke groene goedje. 

Tip
Recept Tortellini al Pesto Grand'Italia
Beoordeel dit recept