Tortellini met pesto-ricottasaus

Tortellini con pesto di ricotta

Tortellini zijn heerlijke gevulde pastaringen. Ze kunnen gevuld zijn met spinazie of vlees, maar in dit geval is er heerlijke Italiaanse kaas gebruikt. Dit gaat perfect samen met de romige smaak van de ricotta in dit recept! 

  • < 40
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Tortellini met pesto-ricottasaus

  • Stap 1

    Kook de tortellini volgens de aanwijzing op de verpakking, gedurende 13 minuten zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 2

    Pel ondertussen de knoflook en snijd fijn. Snijd de vleestomaat en courgette in blokjes van ca. 2 cm.

  • Stap 3

    Verwarm een pan met olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook glazig. Voeg de courgette en tomaat toe en bak ca. 3 minuten mee.

  • Stap 4

    Voeg de pesto en de ricotta toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de tortellini toe en verwarm dit nog 4 minuten mee op middelhoog vuur.

  • Stap 5

    Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas en pistachenoten.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Dit is één van onze recepten waarbij we vinden dat je echt dat La Bella Vita gevoel ervaart. Dit komt door de 'pinch of extra' die de ricotta toevoegt aan het gerecht. Meer recepten met een 'pinch of extra'

Recept Tortellini met pesto-ricottasaus Grand'Italia
Beoordeel dit recept