Grand'Italia helpt je een handje. Hier vind je heerlijke recepten met tortellini, zoals een tortellini ovenschotel of tortellini in brodo. Daarnaast geven we je meer productinformatie en tips om jouw favoriete recept nog meer La Bella Vita te maken.

Wat is tortellini?

Tortellini is een uitvinding van de Bolognesi die de gevulde ringetjes ‘turteléin’ noemen. Volgens een Italiaanse legende was de bedenker een herbergier die Venus, Bacchus en Mars te logeren kreeg. Hij raakte in de ban van Venus en wilde haar via het sleutelgat begluren. Hij zag echter alleen haar navel. Dit inspireerde hem en hij bereidde zijn nieuwe pasta in de vorm van de navel van Venus.

Lees meer...

Inspiratie voor tortellini recepten

De ‘naveltjes van Venus’ ofwel tortellini kun je met veel ingrediënten en sauzen combineren. Pasta Ripiena (gevulde pasta) wordt oorspronkelijk geserveerd in een vleesbouillon en niet in een saus. Een van de variaties is tortellini in brodo rosso met kipbouillon. Je kunt de tortellini ook prima combineren met een saus in plaats van bouillon. Probeer eens Tortellini met Pasta Pesto Basilico, een makkelijk recept voor door de week. De Tortellini met room en ham is bij de bezoekers van onze website al jarenlang favoriet!

Je kan ook eens deze zeer smaakvolle Ravioli al Tartufo con salvia e limone proberen, dat kan ook als heerlijk voorgerecht. We hebben dus naast diverse smaken tortellini ook heerlijke ravioli met truffel in ons assortiment.

Heb je ook zo'n lekker tortellini recept gemaakt? Tag ons op Instagram @granditalianl