Insalata di pasta con piselli e olive

Pastasalade met tuinerwten en olijven

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Mini Fusilli Tradizionali 350g Grand'Italia

    Mini Fusilli is een kleine spiraalvormige pasta, gemaakt van harde tarwe (grano duro), met een stevige ‘al dente’ bite.

Voedingswaarden

  • Energie

    600kcal

  • Koolhydraten

    65g

  • Eiwitten

    22g

  • Vetten

    26g

Bereidingswijze Insalata di pasta con piselli e olive

  • Stap 1

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 4 min. de peultjes en tuinerwten mee. Giet af en spoel koud onder de kraan om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.

  • Stap 2

    Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Halveer de citroen over de lengte en snijd een helft in 4 parten. Rasp de schil van de andere helft en pers het sap eruit.

  • Stap 3

    Meng de geraspte citroenschil en het sap samen met de olijfolie, peultjes, erwten, courgette, cherrytomaten, basilicum en olijven door de pasta. Breng de salade op smaak met peper en zout en rasp er ruim pecorino over. Garneer met de parten citroen.

Kooktip bij Insalata di pasta con piselli e olive

Met 75 gram pasta per persoon heb je een ruime hoofdmaaltijd. Maak je de pastasalade voor de lunch, gebruik dan 50 gram per persoon. Als je de pecorino weglaat, is deze salade veganistisch (dus zonder dierlijke producten).

Kooktip
Beoordeel dit recept