De beste combinatie met aubergine

Langzaam verovert aubergine de wereld. De vrucht komt oorspronkelijk uit India en is in de dertiende eeuw via de Arabieren in Italiƫ beland. Aubergine doet het prima in een droog klimaat, ook op armere landbouwgrond. Zo werd melanzane, zoals de Italianen hem noemen, toegankelijk voor iedereen.
Culinair droomhuwelijk
Aubergine met tomatensaus is een combinatie om te zoenen. De zachte structuur van de aubergine neemt smaken uitstekend op en het zuur uit de tomaat versterkt de subtiele smaak van de aubergine. Voeg eens in olie gesmoorde aubergineblokjes toe aan je tomatensaus en proef het verschil!
Bittertje
Soms lees je dat je aubergineplakken moet zouten en uitlekken om de bittere smaak te onttrekken. Dat is meestal niet nodig, moderne aubergines zijn lang niet zo bitter als vroeger. Als je tijd hebt, kun je de aubergine wel in een zoutwaterbad leggen. Hij neemt dan minder olie op en ook de smaak wordt delicater. Koop mooie kleine vruchten, die zijn minder bitter dan grote. TIP: leg je aubergine niet in de koelkast! De vrucht blijft het lekkerste als je haar op kamertemperatuur bewaart.
Op zoek naar lekkere recepten met aubergine? Kijk dan snel hier!

Beoordeel dit artikel