Fusilli Half Volkoren met Sugocasa, broccoli en paprika

Fusilli semi-integrali con Sugocasa, broccoli e peperone

Voor fusilli is geen klassiek recept, omdat deze pasta goed combineert met verschillende pastasauzen. Zo gaat fusilli pasta goed samen met tomatensauzen, maar ook met pesto. Wij zijn gegaan voor Fusilli Half Volkoren, Sugocasa tradizionale in fles en lekker wat groenten. Met Fusilli Half Volkoren voeg je meer vezels toe, maar geniet je nog steeds van de vertrouwde smaak van pasta. Met de 20 verse tomaten in Sugocasa Tradizionale krijg je onbewust nog wat extra groenten binnen. 

We hebben ook broccoli toegevoegd aan onze pasta Half Volkoren, wat een uitstekende bron van vitamine C en K is en bovendien zorgt voor een knapperige textuur. De combinatie van Fusilli Half Volkoren met broccoli en een rijke tomatensaus biedt een gezonde en voedzame maaltijd. Om het gerecht af te maken, bestrooien we de pasta Half Volkoren en broccoli met een lekkere hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.

 • < 40
 • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Fusilli Half Volkoren met Sugocasa, broccoli en paprika

 • Stap 1

  Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.

 • Stap 2

  Fruit de gesnipperde knoflook en ui in 3 el olijfolie tot deze mooi glazig zijn.

 • Stap 3

  Voeg de broccoliroosjes toe in de olijfolie en bak deze vervolgens 2 min. mee.

 • Stap 4

  Voeg de gele paprika toe en bak deze nogmaals 2 min. mee.

 • Stap 5

  Voeg de Sugocasa Tradizionale en de verse oregano toe (en eventueel zwarte peper naar smaak). Laat de saus vervolgens voor 10 min. sudderen op laag vuur.

 • Stap 6

  Schep de tomatensaus met groenten door de pasta, garneer met Parmezaanse kaas en geniet van een smaakvolle en gezonde pasta.

Grand'Italia La Bella Vita tip 51

La Bella Vita tip

Met de Half Volkoren pasta’s geniet je van de voedzame voordelen van een volkoren pasta recept, zoals de extra vezels, zonder concessies te doen in smaak. Half Volkoren pasta wordt namelijk gemaakt van 100% kwaliteitstarwe in een unieke combinatie van 50% durum tarwe en 50% volkoren durum tarwe. Deze pasta bevat daardoor gemiddeld 53% meer vezels dan gewone witte pasta, zonder de lekkere smaak en ‘al dente’ bite te verliezen. Wil je leren hoe je er nog beter voor zorgt dat iedere pasta die je kookt die heerlijke ‘al dente’ bit heeft? Met deze tips voor pasta koken wordt jij een echte expert. 

Kooktip bij Fusilli half volkoren met sugocasa, broccoli en paprika

Met Sugocasa als basis maak jij super makkelijk jouw favoriete Italiaanse pastasaus. De Sugocasa is een perfecte basissaus gemaakt van 20 verse tomaten per fles, met slechts een vleugje ui, citroen en zout. Je kunt zelf dus nog al jouw favoriete ingrediënten toevoegen om de perfecte pastasaus te maken. In dit recept zijn we gegaan voor knoflook, ui en verse oregano als smaakmakers, en gele paprika en broccoli als extra groenten. Maar varieer eens, probeer uit en creëer zo jouw zelfgemaakte perfecte pastasaus. 

Grand'Italia kooktip recepten
Beoordeel dit recept