Rigatoni met spinazie en geroosterde kerstomaatjes

Rigatoni con spinaci e pomodorini

(13)

Een smaakvol en makkelijk recept met de heerlijke Tradizionale pastasaus en bite van de grof gehakte walnoten. De ricotta maakt het geheel lekker smeuïg en romig, en de geroosterde snoeptomaatjes brengen alle smaken perfect samen! 

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voedingswaarden

  • Energie

    706kcal

  • Koolhydraten

    81,5g

  • Eiwitten

    18,8g

  • Vetten

    13,9g

  • Vezels

    7,4g

Bereidingswijze Rigatoni met spinazie en geroosterde kerstomaatjes

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220 °C (200 °C hetelucht).

  • Stap 2

    Meng de snoeptomaatjes met de olijfolie en bestrooi ze met een beetje peper en zout (naar smaak). Spreid de tomaatjes over een bakplaat en rooster ze voor ca. 10 min. in de oven.

  • Stap 3

    Kook de Rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 min. zodat deze lekker 'al dente' blijft.

  • Stap 4

    Verwarm de Tradizionale pastasaus in een ruime pan en voeg de spinazie in 2 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel tot het vorige is geslonken in de saus. Schep regelmatig om.

  • Stap 5

    Roer de ricotta en meng samen met de saus door de pasta. Serveer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met de gehakte walnoten om het helemaal af te maken.

  • Stap 6

    Serveertip: Vervang de walnoten ook eens door 100g krokant gebakken spekjes. Dit geeft een heerlijke hartige bite aan het recept.

Beoordeel dit recept