Verse kruiden geven een 'pinch of extra'

Grand'Italia Verse kruiden - pinch of extra

Hoe zorg je, net als de Italianen, er nu voor dat de gewone maaltijd toch nog die 'pinch of extra' heeft? We geven je graag wat tips om met wat kleine aanpassingen toch van dat eenvoudige doordeweekse avondeten te genieten. 

In Italië zeggen ze vaak 'hoe minder ingrediënten je gebruikt, hoe beter de kwaliteit van het ingrediënt moet zijn'. Besteed de tijd die je bespaart met koken bijvoorbeeld eens aan uitgebreid boodschappen doen. Zoek naar heerlijk geurende tomaten op de markt, of koop verse groenten bij de groenteboer. En kies zelf de beste en mooist gekleurde producten uit voor jouw maaltijd. 

Of nog leuker; creëer een eigen moestuintje in de keuken, in de tuin of op het balkon. In Italië groeien ze volop; in het wild, in tuinen, of in vensterbanken. Het verzorgen en kweken vand e plantjes kan rust brengen in ons drukke bestaan en is naast leuk ook nog eens leerzaam. Een eigen kruidentuintje zorgt daarnaast vaak voor meer variatie op tafel, omdat het gemakkelijk is iedere keer een andere combinatie van verse ingrediënten te proberen. En zeg nou zelf, wat is pasta zonder verse kruiden? 

Voor bijna elke maaltijd is het dus heerlijk om wat verse kruiden te gebruiken, om het gerecht toch een wat extra smaak en verfijning te geven. Niet alleen qua smaak en geur voegen verse kruiden iets extra's toe aan het gerecht, maar het ziet er ook nog eens leuk uit! Leg bijvoorbeeld eens een blaadje basilicum als garnering bovenop de pasta of fleur de eettafel op door er wat verse ingrediënten op te zetten. Zo kan iedereen zijn eigen favoriete kruid toevoegen aan het gerecht!

Mocht je niet zo goed weten welke verse kruiden de perfecte Italiaanse draai geven aan een gerecht? Hieronder vind je een lijstje met verse kruiden die vaak in de Italiaanse keuken worden gebruikt. 

  1. Peterselie (prezzemolo)
  2. Laurier (alloro)
  3. Rozemarijn (rosmarino)
  4. Salie (salvia)
  5. Oregano (origano)
  6. Rucola (rucola)
  7. Basilicum (basilico)

Lees hier meer over deze verse kruiden. 

Beoordeel dit artikel