Tagliatelle met ossenhaas en truffelsaus

Tagliatelle con filetto di manzo e salsa al tartufo

(1583)

De truffelsaus geeft dit gerecht een unieke smaak en combineert voortreffelijk met de ossenhaas. De duurste en beste Italiaanse truffels komen uit Piemonte. Die koop je niet voor enkele euro’s per kilo. Voor dit gerecht kun je ook met een goede truffelolie volstaan.

  • < 20
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Tagliatelle all'Uovo 500g Grand'Italia

    Tagliatelle wordt gemaakt door vellen pasta op te rollen en in linten te snijden.

Bereidingswijze Tagliatelle met ossenhaas en truffelsaus

  • Stap 1

    Maak de truffelsaus. Verwarm hiervoor de melk in een pannetje (niet koken), haal van het vuur en klop er de truffelolie en de geraspte pecorino doorheen.

  • Stap 2

    Kook de Tagliatelle all’Uovo volgens de aanwijzing op de verpakking.

  • Stap 3

    Verhit ondertussen 1 eetl olie en roerbak hierin de koolreepjes ca. 1 minuut. Roer de truffelsaus erdoorheen en haal van het vuur.

  • Stap 4

    Giet de Tagliatelle all’Uovo af en meng door de spitskool met truffelsaus.

  • Stap 5

    Verhit de rest van de olie met de boter in een pan op hoog vuur. Roerbak hierin de ossenhaasreepjes in ca. 1 minuut rondom bruin. Schep de shiitakes erbij en bak al omscheppend nog 1 minuut op hoog vuur.

  • Stap 6

    Verdeel de Tagliatelle all’Uovo over 4 borden en serveer met de ossenhaas erbovenop.

  • Stap 7

    Vervang de ossenhaasreepjes door 400 gram gemengde paddenstoelen.

Beoordeel dit recept