Spaghetti con zucchinepesto e salmone

Spaghetti con zucchinepesto e salmone

(310)

Te gare pasta serveren is in Italië bijna een doodzonde. Pasta serveer je al dente. En dan spadellare, spadellare, spadellare: mengen, mengen, mengen. Zodat de pasta de smaak van de saus overneemt. Minstens 1 minuut!

  • < 40
  • Vis

Ingrediënten

Bereidingswijze Spaghetti con zucchinepesto e salmone

  • Stap 1

    Bestrooi de moten zalm met zout en royaal met peper.

  • Stap 2

    Meng de courgette, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten met een staafmixer of keukenmachine tot een grove pestosaus. Voeg indien nodig nog wat olie toe.

  • Stap 3

    Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 4

    Verwarm de Basilico saus in een pan en meng de pesto er door.

  • Stap 5

    Bak de zalmmoten in de pan en houd warm onder aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 80°C. 

  • Stap 6

    Giet de pasta af en meng door de pestosaus.

  • Stap 7

    Leg de moten zalm op de pasta en serveer direct.

In Napels hoort de pasta al dente geserveerd te worden. De pasta gaat in de pan van de saus. Je moet de pasta minimaal 1 minuut met de saus mengen om de perfecte smaak te krijgen. In de tussentijd gaart de pasta verder, dus iets korter laten koken mag best. De Napolitanen eten niet veel vlees. Hun keuken is gebaseerd op pasta, groente en vis.

Beoordeel dit recept