< Terug naar de receptenzoeker

Penne met prosciutto en doperwten

Penne con prosciutto e piselli

Natuurlijk kun je alle soorten ham voor dit gerecht gebruiken, maar ga je voor een sublieme smaak dan kies je een echte Parmaham. Je proeft gewoon dat de varkens op enigerlei wijze van de Parmezaanse kaas hebben gesnoept. Lees meer in de Pasta Maestro app!

Ingrediënten

  • 400 gram gram Grand'Italia
    Penne Penne
  • 260 gram gram Grand'Italia
    Romana Romana
  • 1 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 200 gram gram
    Prosciutto cotto (gekookte ham) Prosciutto cotto (gekookte ham)
  • 200 gram gram
    doperwt doperwten
  • 50 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt
  • snufje snufjes
    zout zout
  • snufje snufjes
    versgemalen peper versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Snijd de prosciutto in reepjes.
  2. Stap 2

    Kook de doperwten kort in kokend water.
  3. Stap 3

    Kook de Penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Stap 4

    Verwarm de reepjes ham en de doperwten in de olijfolie.
  5. Stap 5

    Roer de saus erdoor en maak warm.
  6. Stap 6

    Schep de Penne door de saus en bestrooi met kaas, zout en peper.