Lekker én echt Italiaans met aubergine!

Hmm… heerlijk die aubergine! En wat een veelzijdige vrucht! Samen met de prijswinnaars van de aubergine actie op onze Facebook pagina mochten wij de fijne smaak van deze vrucht ervaren tijdens een workshop in de aubergine kassen. In Italië wordt aubergine al jaren bereid in de heerlijkste gerechten en ook in Nederland worden ze steeds  populairder. Aubergines worden in Nederland wel veel minder gegeten dan in Italië: wij eten gemiddeld 200g per huishouden per jaar. In Italië eet men wel 8 kg per jaar! 
Genoeg redenen om meer te weten te komen over aubergines. Wist je bijvoorbeeld dat je aubergines niet rauw kunt eten? Je kunt ze wel bakken, grillen, koken of frituren. In een inspirerende kookworkshop die werd begeleid door de Italiaanse kok Angelo Gheza werden drie Italiaanse gerechten met de vrucht bereid. Het eerste gerecht dat wij maakten was een Tempura van aubergines, een heerlijk voorafje. Vervolgens stond Spaghetti Integrali met zalm en aubergine op het programma: een verrassende combinatie van smaken. Tot slot maakten we auberginerolletjes gevuld met ambachtelijke worst, Gnocchi en pikante saus. In dit verrukkelijke hoofdgerecht combineerden we aubergine met panchetta en geraspte parmigiano. Een echte aanrader!
Het was een middag gevuld met heerlijke Italiaanse recepten met aubergine! Wil je zelf aan de slag met deze gerechten? Klik dan hierboven op de recepten. Of vind hier nog meer lekkere recepten met aubergine. Heb je een ander recept met aubergine dat iedereen zou moeten kennen? We zien jouw recept natuurlijk graag terug op onze Facebookpagina.
Buon appetito!

Beoordeel dit artikel