Pastasalades met een tintje herfst

Recept Pastasalade Gorgonzola Grand'Italia

Zodra de dagen weer korter worden en de temperatuur buiten daalt, kiezen we graag voor heerlijke herfstachtige gerechten; een klassieke lasagne of een tortellini alla Bolognese. We zijn de heerlijke pastasalades die we op de warme zomeravonden aten dan weer snel vergeten. En als je gek bent op pastasalades, dan is dat natuurlijk erg jammer! Want een pastasalade in de herfst, dat kan toch eigenlijk ook gewoon? 

Wij zeggen; zeker weten! Met een paar simpele en kleine aanpassingen maak je jouw favoriete pastasalade helemaal herfst-proof. Door te kiezen voor groenten die typerend zijn voor de herfst tover je jouw favoriete recept gemakkelijk om. Vervang bijvoorbeeld de paprika eens voor pompoen of champignons. Benieuwd naar welke herfstgroenten er geschikt zijn voor in een pastasalade? We geven je hier een overzicht van de meest voorkomende herfstgroenten (en -fruit) in salades. 

  1. Pompoen
  2. Champignons
  3. Rode biet
  4. Rucola
  5. Tomaat
  6. Ui
  7. Venkel
  8. Witlof
  9. Peer

Kies er bijvoorbeeld ook eens voor om je pastasalade lauwwarm te serveren. Dit doe je heel gemakkelijk door bijvoorbeeld de groenten die je hebt gekozen te roosteren en toe te voegen aan je pastasalade als ze nog warm zijn. De geroosterde smaak maken dan dat Italiaanse herfstgevoel helemaal af!

Een andere heerlijk herfstige pastasalade is deze, met peer, kastanje champignons en gorgonzola. Geniet van deze klassieke Italiaanse smaakcombinatie in een modern jasje. De balsamico dressing hecht perfect aan de geribbelde structuur Penne Tricolori en geeft het gerecht een zoete herfstige smaak. Varieer bijvoorbeeld ook eens met nootachtige smaken, door pijnboompitjes of walnoten aan je recept toe te voegen. De smaak van noten doet toch gelijk denken aan een heerlijke herfstmiddag? 

Andere inspiratie voor pastasalade recepten die je perfect kunt serveren in de herfst? 

Beoordeel dit artikel