Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Inloggen of maak een account aan.
Recept Tagliatelle met Tartufo pastasaus en ossenhaas Grand'Italia

Pasta met ossenhaas en truffelsaus

Pasta con filetto e salsa al tartufo

Makkelijk
20 min
Notenvrij

Pasta truffel biefstuk: een verfijnd gerecht dat altijd indruk maakt

Geniet van de luxe smaak van pasta met ossenhaas en romige truffelsaus. Dit elegante gerecht combineert de diepe smaak van truffel met de zachte structuur van mals rundvlees, en is dus de perfecte keuze wanneer je net dat beetje extra wilt serveren. De combinatie van al dente tagliatelle of penne all’uovo met sappige ossenhaaspuntjes maakt deze pasta truffel biefstuk een echte smaakbeleving.

Of je nu kookt voor een speciaal diner of jezelf wilt verwennen met een restaurantwaardig gerecht: deze pasta met truffelsaus is altijd een succes voor een verfijnde maaltijd. Een gerecht waarmee je zeker indruk maakt op je gasten!

Scherm aan tijdens koken

Ingrediënten

Voor hoeveel personen ga je koken?
  • 400 g Tagliatelle all’Uovo
    Product Tagliatelle all'Uovo Grand'Italia

    Bij Grand’Italia maken we onze eierpasta van pastabloem van harde tarwe, ook wel semolina genoemd, voor een pasta met een stevige bite. De Tagliatelle all’Uovo heeft een volle smaak door het gebruik van 100% verse vrije uitloopeieren.

    Bekijk product
  • 400 g Pastasaus Tartufo
    Product pastasaus Tartufo Grand'Italia

    De pastasaus dankt deze volle smaak aan de basis van melkroom, Grana Padano DOP en boter. De Italiaanse zomertruffel verrijkt de saus en geeft die karakteristieke aardse truffelsmaak.

    Bekijk product
  • 400 g ossenhaas (in reepjes)
  • olijfolie
  • 1 spitskool of groene kool (in dunne reepjes)
  • 200 g shiitakes
  • 52 g Pecorino Romano kaas (geraspt)

Bereidingswijze

Scherm aan tijdens koken
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende ca. 7 minuten, voor een 'al dente' bite.
  2. Verhit ondertussen 1 eetlepel olie en roerbak hierin de koolreepjes ca. 1 minuut. Roer de truffelsaus erdoorheen en haal van het vuur.
  3. Giet de tagliatelle af en meng door de spitskool met truffelsaus.
  4. Verhit de rest van de olie met de boter in een pan op hoog vuur. Roerbak hierin de ossenhaasreepjes in ca. 1 minuut rondom bruin. Houd het vlees bij voorkeur rare tot medium rare om de malsheid volledig tot zijn recht te laten komen.
  5. Schep de shiitakes erbij en bak al omscheppend nog 1 minuut op hoog vuur.
  6. Verdeel de tagliatelle-truffel over de borden en serveer met de ossenhaas erbovenop.
Buon appetito!

Tip van ons!

Liever vegetarisch? Vervang de ossenhaasreepjes dan door 400 gram gemengde paddenstoelen.

Heeft het gesmaakt?

Laat je mening horen!

Met een account kan je dit recept beoordelen. Inloggen of maak een account aan.

Waarom pasta met truffel en biefstuk zo goed werkt

Truffel heeft van nature een rijke, aardse smaak die prachtig samengaat met rundvlees. De ossenhaas zorgt voor een boterzachte bite, terwijl de romige truffelsaus het geheel rond en vol maakt. Het resultaat is een gerecht met diepte, finesse en een perfecte balans tussen hartig en luxe.

Extra voordeel: het gerecht is verrassend toegankelijk én snel te bereiden.

Binnen 20 minuten op tafel

Hoewel deze pasta eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan, is hij binnen no-time klaar. Terwijl de pasta kookt, bak je de ossenhaas of biefstuk kort aan voor een sappige, malse structuur. Snijd het vlees altijd tegen de draad in voor het beste resultaat.

Inspiratie truffel Grand'Italia

Thuis in Italië

Bekijk alle berichten