Pompoen geitenkaas lasagne met tomatensaus

Lasagne con zucca, pomodoro e formaggio di capra

Geniet van de rijk gevulde en smakelijke lagen in deze vegetarische pompoen geitenkaas lasagne. Proef de verse tomatensmaak van Sugocasa Tradizionale. De romige zoute laagjes met witte kazen, als ricotta en geitenkaas, gaan goed samen met de zoete smaak van de pompoen. Zoet en zout wordt niet voor niets vaak gezien als een smaakvol duo. Om het gerecht af te maken, wordt over deze pompoen lasagne nog lekkere Parmezaanse kaas geraspt. Na het afbakken kun je nog een lichte drizzle van extra vierge olijfolie over de lasagne doen, wat een perfecte afwerking biedt voor een ultieme culinaire ervaring. Een perfect gebalanceerde vega lasagne voor de koudere dagen! 

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne Tradizionali 250g Grand'Italia

    Traditionele lasagnebladen, gemaakt van 100% kwaliteitsgraan, voor een echte Italiaanse lasagne met heerlijke 'al dente' bite.

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa Tradizionale is een heerlijke basis tomatensaus, gemaakt van 20 verse, zongerijpte tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    632kcal

  • Koolhydraten

    64,4g

  • Eiwitten

    27,5g

  • Vetten

    28,2g

  • Vezels

    6,3g

Bereidingswijze Pompoen geitenkaas lasagne met tomatensaus

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Stap 2

    Verhit 3 el olijfolie in een pan. Fruit de rode ui ringen glazig. Voeg de gesnipperde knoflook, pompoenblokjes en de peterselie toe en bak ca. 12 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om tot de pompoenblokjes beetgaar en goudbruin beginnen te kleuren.

  • Stap 3

    Voeg de Sugocasa Tradizionale toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Verdeel 1/3 van de lasagnesaus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Maak vervolgens een laag met de helft van de ricotta en leg 3 lasagnebladen er verticaal bovenop.

  • Stap 5

    Herhaal stap 5, maar leg de lasagnebladen dit keer in tegengestelde richting (horizontaal). Eindig met een laag van lasagnesaus en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas. Bestrooi (naar smaak) met de geraspte Parmezaanse kaas en bak de pompoen lasagne in ca. 35 min. gaar in de oven.

La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Bewaartip!

Lasagne bewaren kun je prima doen, tot 3 maanden in de vriezer, bijvoorbeeld in een zakje of diepvriesbakje. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten weer uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. De lasagne opwarmen doe je door hem nog voor ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C af te bakken.

Meer tips voor lasagne? Binnen de Italiaanse keuken kun je heerlijk met lasagne variëren

Kooktip bij Pompoen geitenkaas lasagne met tomatensaus

Pompoen snijden kan soms best een uitdaging zijn. Soms is een pompoen namelijk nog zo hard, dat je er bijna niet doorheen komt. Je kunt natuurlijk al voorgesneden stukjes pompoen kopen om het jezelf makkelijk te maken. Maar snijd je 'm liever zelf, dan hebben we een hele handige tip voor je om het jezelf makkelijker te maken. 

  1. Prik met een vork een paar gaatjes in de schil van de pompoen. 
  2. Doe de pompoen daarna voor ca. 2 min. in de magnetron. 
  3. De pompoen komt er nu een stuk zachter uit! 

Variatietip! Indien je toch wat hartigs mist in deze vegetarische lasagne, dan kun je wat pancetta toevoegen aan de lasagnesaus. Dit geeft het gerecht een extra lekkere haritge bite.

Kooktip pompoen snijden Grand'Italia
Beoordeel dit recept