Lasagne met pompoen, tomaat en geitenkaas

Lasagne con zucca, pomodoro e formaggio di capra

Een heerlijk recept voor de herfst met seizoenspompoen. Geniet van de rijk gevulde lagen met witte kazen als ricotta en geitenkaas en proef de verse tomatensmaak van Sugocasa Erbe.

  • < 60
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne Tradizionali 250g Grand'Italia

    Traditionele lasagnebladen voor een echte Italiaanse lasagne.

  • Pastasaus Sugocasa Tradizionale 690g Grand'Italia

    Sugocasa is een heerlijke basis voor al je Italiaanse gerechten, met verse tomatensmaak van de 1,5kg zongerijpte tomaten.

Voedingswaarden

  • Energie

    632kcal

  • Koolhydraten

    64,4g

  • Eiwitten

    27,5g

  • Vetten

    28,2g

  • Vezels

    6,3g

Bereidingswijze Lasagne met pompoen, tomaat en geitenkaas

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de peterselie fijn, de rode ui in halve ringen en snipper de knoflook.

  • Stap 2

    Verhit 3 el olijfolie in een pan. Fruit de rode uit glazig. Voeg de knoflook, pompoenblokjes en de peterselie toe en bak ca. 12 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om tot de pompoenblokjes beetgaar en goudbruin beginnen te kleuren.

  • Stap 3

    Voeg de Sugocasa Tradizionale toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  • Stap 4

    Verdeel 1/3 van de lasagnesaus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Maak vervolgens een laag met de helft van de ricotta en leg 3 lasagnebladen er verticaal bovenop.

  • Stap 5

    Herhaal stap 5, maar leg de lasagnebladen dit keer in tegengestelde richting (horizontaal). Eindig met een laag van lasagnesaus en bestrooi met de verkruimelde geitenkaas. Bestrooi (naar smaak) met de geraspte Parmezaanse kaas en bak de lasagne in ca. 35 min. gaar in de oven.

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Bewaartip!

Je kunt de lasagne tot 3 maanden bewaren in de koelkast, bijvoorbeeld in een zakje of diepvriesbakje. Haal de lasagne de avond voor je het wilt gaan eten uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Bak ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Kooktip bij Lasagne met pompoen, tomaat en geitenkaas

Variatietip! Voeg ook eens wat pancetta toe aan deze lasagnesaus voor een lekkere hartige bite.

Tip
Beoordeel dit recept