< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne met champignons, Italiaanse worstjes en mozzarella

Lasagne ai funghi porcini, carne e mozzarella

Ingrediënten

  • 2 pot potten Grand'Italia
    Funghi Porcini Funghi Porcini
  • 10 blaadje blaadjes Grand'Italia
    Lasagne Lasagne
  • 400 gram gram
    rundergehakt rundergehakt
  • 1 klontje klontjes
    runderbouillon runderbouillon
  • 400 gram gram
    champignon champignons
  • 2 stuk stuks
    mozzarellakaasje mozzarellakaasjes
  • 1 snufje snufjes
    peper peper
  • 1 snufje snufjes
    zout zout
  • 1 scheutje scheutjes
    olijfolie olijfolie
  • 500 gram gram
    Italiaans saucijsje, in kleine stukjes gesneden Italiaanse saucijsjes, in kleine stukjes gesneden
  • 2 dl dl
    witte wijn witte wijn

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Bak het gehakt rul. Roer er het bouillonblokje door.
  2. Stap 2

    Bak tevens achtereenvolgens de worstjes en de champignons in een scheut olijfolie en voeg beiden bij het gehakt. Zet het vuur hoog en blus het geheel af met de wijn. Roer er de saus door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Stap 4

    Bedek de bodem van een 20x20 cm ingevette ovenschaal met 2 lepels saus. Leg er een laag lasagnebladen op en bedek de lasagnebladen weer met een laag saus. Verdeel kleine stukjes mozzarella over de sauslaag en bedek met een tweede laag lasagnebladen. Herhaal dit nog 2 keer en eindig met een laag saus en stukjes mozzarella.
  5. Stap 5

    Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.