Lasagne met spinazie en champignons

Lasagne con spinaci e funghi

Wanneer het kouder wordt maken we graag gerechten waarvan we een heerlijk warm gevoel krijgen van binnen. Deze lasagne met spinazie, champignons en onze Ovensaus Lasagne is hiervan een perfect voorbeeld. Een smaakvol en warm gerecht, perfect voor de koudere dagen! 

 • Vlees

Ingrediënten

Bereidingswijze Lasagne met spinazie en champignons

 • Stap 1

  Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).

 • Stap 2

  Rul het gehakt in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de champignons in stukjes en bak deze mee in de pan. Voeg hier de Ovensaus Lasagne aan toe en verwarm het geheel voor ongeveer 2 minuten.

 • Stap 3

  Maak ondertussen de Besciamella sausmix aan met 400ml melk en laat hierin de spinazie rustig slinken (eventueel pureren tot een groene saus).

 • Stap 4

  Leg de lasagnebladen horizontaal op de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover de helft van het gehakt, met de champignons en de Ovensaus Lasagne. Leg de tweede laag lasagnebladen verticaal op de Ovensaus. Doe hierover de helft van de Besciamella mix en spinazie en de helft van de geraspte kaas. Herhaal deze stappen en eindig met een laag Besciamella mix en de rest van de kaas.

 • Stap 5

  Leg de plakken mozzarella op de lasagne. Bak de lasagne ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Recept Lasagne met Ovensaus Grand'Italia

La Bella Vita tip

Lekker variëren met lasagne? Heb je na het maken van dit recept de smaak te pakken en wil je nog meer heerlijke ovengerechten bereiden met de Ovensaus Lasagne? In dit artikel vertellen we je meer over dit traditionele Italiaanse ovengerecht. 

Kooktip bij Lasagne met spinazie en champignons

Onze vegatip voor dit recept: Vervang het gehakt eens door reepjes zongedroogde tomaten of door 300g vegetarisch gehakt.

Tip
Beoordeel dit recept