Ingrediënten
-
Besciamella saus, kan direct gebruikt worden.
-
Traditionele lasagnebladen voor een echte Italiaanse lasagne.
-
Tomatensaus met heerlijke Italiaanse kaas.
-
-
-
Voedingswaarden
-
Energie
341kcal
-
Koolhydraten
37,7g
-
Eiwitten
8,2g
-
Vetten
16,9g
-
Vezels
3,4g
Bereidingswijze lasagne met Italiaanse kaassaus en aubergine
-
Stap 1
Snijd de aubergine in grove stukken. Verhit een pan met een scheut olijfolie en bak de aubergine ca. 2 minuten.
-
Stap 2
Vet een langwerpige ovenschaal of cakevorm in met boter. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Bedek vervolgens dun met twee eetlepels formaggiosaus. Leg hierover een laag met lasagnevellen. Breek eventueel de lasagne in stukken zodat kleinere delen hiermee bedekt kunnen worden. Strijk hierover een paar eetlepels formaggiosaus, een laag met auberginestukken en vervolgens een laag met bechamelsaus. Begin vervolgens weer met lasagnevellen, formaggiosaus, aubergine en bechamelsaus totdat alle ingrediënten op zijn. Sluit altijd af met een laag bechamelsaus.
-
Stap 3
Stop de schaal in de oven en bak de lasagne in ca. 30-40 minuten beetgaar. Je moet met een vork makkelijk door de lasagne kunnen prikken.