Lasagne met aubergine, courgette en mozzarella

Lasagne con melanzane, zucchine e mozzarella

(2901)

Een heerlijke vegetarische lasagne. 

  • < 50
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Pasta Lasagne Tradizionali 250g Grand'Italia

    Traditionele lasagnebladen voor een echte Italiaanse lasagne.

  • Grand'Italia Sugocasa Tradizionale

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Lasagne met aubergine, courgette en mozzarella

  • Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de courgette- en aubergineplakjes licht in met olijfolie en grilleer ze op de grillplaat.

  • Stap 2

    Door de courgettes en aubergine in lange plakken te snijden bespaar je tijd. Het grillen van veel kleine, ronde plakjes die op de grillpan omgedraaid moeten worden kost zeker meer tijd dan met langere plakjes! Ook goed om te weten: beetgare courgettes zijn lekker, aubergines, in tegendeel, hoor je echt goed gaar te grillen anders is hun smaak en consistentie minder aangenaam.

  • Stap 3

    Vet een vierkante ovenschaal (circa 22 x 22 cm) in met olijfolie. Voor een mooi gestapelde lasagne, begin met twee lasagnevellen horizontaal naast elkaar. Verdeel over de lasagnebladen een paar lepels Sugocasa, plakjes courgette, gegrilde paprika, basilicum, een beetje geraspte parmezaan en een laag mozzarellaplakjes. Maak een tweede laag door twee lasagnevellen verticaal op het sausmengsel te leggen, vervolgens Sugocasa, aubergineplakjes, basilicum, gegrilde paprika, mozzarella en parmezaan. Herhaal deze twee lagen nog een keer. Eindig met mozzarella en besprenkel met olijfolie.

  • Stap 4

    Bak de lasagne ca. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Stap 5

    Als je wat gegrilde groenten overhoudt, maak ze aan met olijfolie, balsamicoazijn, zout, peper, verse munt en dungesneden plakjes knoflook en serveer ze als antipasti met brood.

Beoordeel dit recept