< Terug naar de receptenzoeker

Lasagne Integrali met ricotta en pesto rosso

Lasagne Integrali con ricotta e pesto rosso

Ingrediënten

  • 1 pak pakken Grand'Italia
    Lasagne Integrali Lasagne Integrali
  • 1 fles flessen Grand'Italia
    Sugocasa Tradizionale Sugocasa Tradizionale
  • 1 pot potten Grand'Italia
    Pesto Rosso (met zongedroogde tomaten) Pesto Rosso (met zongedroogde tomaten)
  • 500 gram gram
    ricotta ricotta
  • 1 handvol handen vol
    fijngesneden basilicum fijngesneden basilicum
  • 4 eetlepel eetlepels
    olijfolie olijfolie
  • 120 gram gram
    Parmezaanse kaas, geraspt Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stap 2

    Meng in een kom de ricotta met de pesto rosso, 40 gram Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie.
  3. Stap 3

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel hierover een paar lepels niet opgewarmde Sugocasa saus en leg hierop een laagje lasagnebladen. Verdeel enkele lepels Sugocasa, wat basilicum en een deel van het ricotta mengsel over de lasagnebladen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal deze stap zodat er meerdere lagen ontstaan. Eindig met lasagnebladen, de Sugocasa en de geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Stap 4

    Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  5. Variatietip

    Vervang de Sugocasa Tradizionale ook eens door Sugocasa Piccante voor wat extra pit.