Ingrediënten
-
Pipe Rigate zijn korte, dikke, gebogen pijpjes die een beetje op elleboogjesmacaroni lijken.
-
Pesto met zongedroogde tomaten.
-
-
-
-
Bereidingswijze Pipe Rigate met Pesto Rosso
-
Stap 1
Breng een pan water aan de kook en bereid de Pipe Rigate Tradizionali volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
-
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten ca. 10 minuten.
-
Stap 3
Meng de Pipe Rigate Tradizionali met de Pesto Rosso. Voeg vervolgens de zwarte olijven en de helft van de tros cherrytomaten (zonder takjes) toe en meng. Bewaar de andere helft cherrytomaten voor de garnering.
-
Stap 4
Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.
-
Stap 5
Variatietip: Lekker met (vegetarische) kipstukjes!