Pipe Rigate met Pesto Rosso

Pipe Rigate con Pesto Rosso

Heb je wel eens Pesto Rosso geprobeerd? Die is onder andere gemaakt van zongedroogde tomaten, pecorino en cashewnoten. Daar hoef je nog maar een paar ingrediënten aan toe te voegen voor een heerlijke pasta pesto.

  • < 20
  • Vegetarisch

Ingrediënten

Bereidingswijze Pipe Rigate met Pesto Rosso

  • Stap 1

    Breng een pan water aan de kook en bereid de Pipe Rigate Tradizionali volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

  • Stap 2

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten ca. 10 minuten.

  • Stap 3

    Meng de Pipe Rigate Tradizionali met de Pesto Rosso. Voeg vervolgens de zwarte olijven en de helft van de tros cherrytomaten (zonder takjes) toe en meng. Bewaar de andere helft cherrytomaten voor de garnering.

  • Stap 4

    Verdeel de pasta over de borden en garneer met een trosje cherrytomaten, vers geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.

  • Stap 5

    Variatietip: Lekker met (vegetarische) kipstukjes!

Grand'Italia La Bella Vita tip

La Bella Vita tip

Benieuwd naar waar de Italiaanse delicatesse pesto nu eigenlijk vandaan komt? Of wil je weten hoe pesto wordt gemaakt? In dit artikel vind je meer informatie over dit heerlijke kruidenmengsel. 

Recept Pipe Rigate met Pesto Rosso Grand'Italia
Beoordeel dit recept