Penne con zucca e pancetta

Penne met pompoen en pancetta

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Penne Tradizionali 500g Grand'Italia

    Penne is een holle pastavorm en hierdoor ideaal voor een wat grovere saus. Gemaakt van 100% kwaliteitsgraan voor een heerlijke stevige bite.

Voedingswaarden

  • Energie

    885kcal

  • Koolhydraten

    78g

  • Eiwitten

    32g

  • Vetten

    48g

  • Vezels

    7g

Bereidingswijze Penne con zucca e pancetta

  • Stap 1

    Boen de pompoen goed schoon en snijd doormidden met een broodmes. Verwijder met een lepel de zaden uit de helften en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm (de pompoen hoeft niet geschild te worden). Snijd de parten in blokjes.

  • Stap 2

    Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 3

    Bak ondertussen de pancettareepjes op matig vuur in een grote koekenpan of wok. Haal de blaadjes van de salie en snijd ze in reepjes.

  • Stap 4

    Voeg de pompoen en ui toe en roerbak 3 min. mee met de pancetta. Doe de hazelnoten, knoflook en salie erbij en bak alles nog 3 min. tot de pompoen beetgaar is.

  • Stap 5

    Giet de pasta af en schep door het pompoenmengsel. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

  • Stap 6

    Verdeel de pasta over borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Kooktip bij Penne con zucca e pancetta

In de supermarkt zijn verse, kant-en-klare pompoenblokjes verkrijgbaar. Je kunt de pompoen in deze pasta ook vervangen door blokjes knolselderij of pastinaak. Bereid ze op dezelfde wijze als de pompoenblokjes.

Tip
Beoordeel dit recept