Ontdek de Venetiaanse keuken

Venetie Grand'Italia

De Venetiaanse keuken kent veel heerlijke gerechten met vis en zeevruchten. Eén van de grootste vismarkten uit Italië ‘mercato ittico all'ingrosso di Chioggia’ is dan ook in deze stad te vinden. Voor verse zeevruchten ga je naar de publieke markt ‘mercato di pesce al minuto'. Daar vind je genoeg inspiratie voor bijvoorbeeld een overheerlijke Rigatoni con frutti di mare.
Een bijzondere traditie in de eetcultuur van Venetië is ‘Andar per ombre'. Volgens dit ritueel zoeken de Italianen zodra de werkdag ten einde is de schaduw op voor een glas lokale wijn, kleine lokale hapjes en maken een praatje. Je kunt dit een beetje vergelijken met een aperitivo.
Een andere Noord-Italiaanse specialiteit die veel gegeten wordt in Venetië is polenta. Honderd jaar geleden aten de armere Italianen polenta in plaats van pasta. Polenta is een soort pap gemaakt van maïsmeel en is daardoor niet duur. Je kunt er veel verschillende kanten mee op want polenta kun je koud, warm, gegrild of gebakken eten. Probeer eens deze Polentataart met pijnboompitjes en rozijnen.

Beoordeel dit artikel