Tagliatelle met paddenstoelen en rauwe ham

Tagliatelle Paglia e Fieno con funghi e prosciutto

(2411)

  • < 40
  • Vlees

Ingrediënten

  • Pasta Paglia e Fieno all'Uovo 500g Grand'Italia

    Paglia e Fieno bestaat voor de helft uit Tagliatelle Verdi en voor de andere helft uit Tagliatelle all’Uovo.

  • Grand'Italia Sugocasa Erbe

    Sugocasa is gemaakt van zongerijpte tomaten die binnen 48 uur van het veld in de saus verwerkt zijn.

Bereidingswijze Tagliatelle met paddenstoelen en rauwe ham

  • Stap 1

    Zet een grote pan water voor de pasta op het vuur (1 liter water per 100 gr. pasta).

  • Stap 2

    Fruit de sjalot en knoflook langzaam in een scheut olijfolie tot ze zacht zijn. 

  • Stap 3

    Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes/reepjes en voeg ze aan de olie toe. Laat ze 6-7 minuten op middelhoog vuur garen zodat het vocht dat vrijkomt kan verdampen.

  • Stap 4

    Voeg de Sugocasa en de basilicumblaadjes toe (bewaar een paar blaadjes als garnering) en laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen.

  • Stap 5

    Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en meng door de saus en voeg de ham in reepjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en garneer met de extra basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

  • Stap 6

    Voor een lekker krokante bite kun je de ham kort bakken voor je deze toevoegt aan de maaltijd.

Beoordeel dit recept